Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Mitsubishi: «Τέλος» ο CEO μετά την αποκάλυψη παραποίησης δεδομένων επιθεώρησης εξοπλισμού τρένων

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mitsubishi Electric δήλωσε την Παρασκευή ότι θα παραιτηθεί αφότου η εταιρεία αποκάλυψε ότι είχε παραποιήσει δεδομένα επιθεώρησης, εδώ και περισσότερες από τρεις δεκαετίες, για κλιματιστικά και συμπιεστές φρένων που χρησιμοποιούνται από χειριστές τρένων.

“Είμαι σοκαρισμένος από αυτό. Ζητάω συγγνώμη για το πρόβλημα που έχουμε προκαλέσει”, δήλωσε ο Takeshi Sugiyama σε συνέντευξη Τύπου. Είπε ότι θα διορίσει διάδοχο μόλις συντονίσει την απάντηση της εταιρείας στο πρόβλημα.

Η παραδοχή της Mitsubishi θα μπορούσε να επηρεάσει περαιτέρω τη φήμη της Ιαπωνίας ως κατασκευαστής υψηλής ποιότητας, που έχει ήδη αμαυρωθεί από άλλες περιπτώσεις εταιρειών που παραποιούν ή συγκαλύπτουν δεδομένα δοκιμών.

Η Mitsubishi είπε ότι ο εξοπλισμός που παρέχεται με παραποιημένα δεδομένα δεν ενέχει κίνδυνο ασφάλειας και υποσχέθηκε να δημοσιεύσει μια πλήρη έκθεση τον Σεπτέμβριο, όταν θα ανακοινώσει επίσης μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο υπουργός Οικονομίας και Εμπορίου της Ιαπωνίας, Hiroshi Kajiyama, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα εάν η εταιρεία είχε παραβεί νόμους ή κανονισμούς.

Η Mitsubishi Electric, ένας από τους παλαιότερους βιομηχανικούς ομίλους της Ιαπωνίας, κατασκευάζει προϊόντα που κυμαίνονται από συνθήκες κλιματισμού και ηλεκτρικές σκούπες μέχρι βιομηχανικούς εκτυπωτές και δορυφόρους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By