Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Mix & Match

Η food editor της Madame Figaro, Νέλλη Καλαμαρά, τρύπωσε στο νέο Kiku Athens και ευπειθώς αναφέρει

IMG_2314-001

Η «μετακόμιση» του ανατρεπτικού Δημήτρη Κατριβέση στις κουζίνες των Kiku στην αρχή της σεζόν συζητήθηκε όσο λίγες από τις φετινές μεταγραφές. Λογικό, αφού μιλάμε για ένα από τους πλέον τολμηρούς και γεμάτους εκπλήξεις σεφ από τη μία και ένα μαγαζί-σύμβολο της αθηναϊκής asian γαστρονομικής σκηνής από την άλλη.

Μαζί με την αλλαγή στην ηγεσία της κουζίνας ήρθαν και άλλες αλλαγές: το πανέμορφα ατμοσφαιρικό Kiku Athens μετατράπηκε σε members’ club (ήδη οι πολυπόθητες members’ cards έχουν αρχίσει να λιγοστεύουν επικίνδυνα) και συγχρόνως ετοιμάζεται πυρετωδώς το Kiku London, που αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στις αρχές του νέου έτους.

kiku chef

Συγχρόνως, τα μενού των λοιπών Kiku (Ψυχικό, Βουλιαγμένη και Μύκονος) γίνονται το πεδίο της έμπνευσης του ταλαντούχου Δημήτρη, καθένα με τη σειρά του. Άλλωστε κανείς ποτέ δεν μπορεί να περιμένει λίγα από τον άνθρωπο που σύστησε σε ευρύτερη βάση την Αθήνα στην nikkei κουζίνα και βοήθησε στον πυρετό της περουβιανο-ιαπωνικής μείξης που έχει αποκτήσει πλέον ένα τεράστιο fan club και στη χώρα μας.

Στην περίπτωση του Kiku Athens και του Kiku London βέβαια ο σεφ αποφάσισε να πειραματιστεί εκ νέου και έτσι προχώρησε στο σχεδιασμό πιάτων που φέρνουν κοντά δύο τεράστιες γαστρονομικές κουλτούρες: την Ελλάδα και την Ιαπωνία.

Ναι ναι, καλά άκουσες, την Ελλάδα και την Ιαπωνία, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει βέβαια πως ο σεφ με τα πολλά tattoo και το πηγαίο χαμόγελο ξεχνάει εντελώς τη μεγάλη του αγάπη και εξορίζει εντελώς τα στοιχεία nikkei από την κουζίνα του. Φυσικά και όχι.

Kiku-030

Εδώ η δημιουργική ανάμειξη με τα σωστά στοιχεία από το καθένα έχει ως αποτέλεσμα ένα βαθιά εμπνευσμένο μενού, όπου η φέτα ή το κατσικίσιο τυρί συναντούν τεχνικές και υλικά της Ιαπωνίας, αλλά και στοιχεία από το Περού, ενώ και στο μπαρ τα ιδιαίτερα κοκτέιλ περιέχουν ανατρεπτικά συστατικά, όπως γλυκό του κουταλιού σταφύλι επί παραδείγματι.

Και τώρα θα μου πεις, αφού είναι members’ club το Kiku Athens, εμείς οι non-members πως θα τα δοκιμάσουμε όλα αυτά, θα πάμε στο Λονδίνο;

Kiku-028

Μάλλον δε θα χρειαστεί, αφού όπως μάθαμε κάποιες ημέρες το μήνα το Kiku του Κολωνακίου θα είναι ανοικτό για το κοινό, αλλά και θα διοργανώνει κάποιες βραδιές με events, όπως guest chefs κλπ.

Ταυτόχρονα το Kiku στο Ψυχικό μας περιμένει όπως πάντα για να μας χαρίσει στιγμές κορυφαίας γαστρονομικής απόλαυσης με αέρα ιαπωνικό και την γευστική υπογραφή του Δημήτρη Κατριβέση να πρωταγωνιστεί σε κάθε πιάτο.

kiku2

kiku

ΠΗΓΗ: madame figaro

(Visited 1 times, 1 visits today)
By