Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

Μογκερίνι: H Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει άλλοθι

Ανάγκη άμεσων μέτρων από τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Federika_Mogherini2

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πλέον άλλοθι και οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα για να προλάβει νέες τραγωδίες στη Μεσόγειο, δήλωσε η επικεφαλής της διπλωματίας της Ένωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι, προσθέτοντας ότι η αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων αποτελεί ηθικό καθήκον της Ε.Ε. και για τον λόγο αυτό είναι πιθανή η σύγκληση επείγουσας συνόδου κορυφής εντός της εβδομάδας.

«Δεν έχουμε πλέον άλλοθι. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πλέον άλλοθι, τα κράτη μέλη δεν έχουν πλέον άλλοθι. Οι τραγωδίες των τελευταίων ημερών, των τελευταίων εβδομάδων, των τελευταίων μηνών, φτάνει πια», ανέφερε.

«Έχουμε ανάγκη άμεσων μέτρων από την Ε.Ε. και τα κράτη-μέλη», επέμεινε η Φεντερίκα Μογκερίνι, αναφερόμενη τόσο στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής επιχείρησης Triton, όσο και στον καταμερισμό του φορτίου της υποδοχής στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ένα μεγάλο μέρος των προσφύγων ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των κρατών-μελών, πολύ απρόθυμων να υποδεχθούν περισσότερα άτομα, την ώρα που η Ιταλία η οποία έχει διασώσει περισσότερους από 11.000 ανθρώπους σε διάστημα μιας εβδομάδας, η Ελλάδα και η Ισπανία φέρουν σχεδόν το σύνολο της μεταναστευτικής ροής προς την Ευρώπη.

(Visited 1 times, 1 visits today)