Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Μόλις 8 βουλευτές υπέγραψαν το κείμενο της «εθνικής συμφωνίας» για την εκλογή Προέδρου

Κατατέθηκε στη Βουλή

vouli polunomosxedio

Κατατέθηκε στη Βουλή το κείμενο που διακινούσαν από χθες το βράδυ βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητοι για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης και εκλογές εντός του 2015.

Φέρει τις υπογραφές οκτώ βουλευτών, ανάμεσά τους και αυτή του Πέτρου Τατσόπουλου που δήλωνε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο αριθμός των βουλευτών που υπογράφουν είναι χαμηλότερος από τον πήχη που είχαν βάλει, χθες μάλιστα, μιλούσαν για διψήφιο νούμερο, με βουλευτές πάντως, που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία να τονίζουν πως αυτό που έχει σημασία είναι η εκδήλωση της πολιτικής αυτής κίνησης.

Στο κείμενο που κατατέθηκε εκτός από τους τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Ν. Τσούκαλη, Νίκη Φούντα και Θωμά Ψύρρα, το υπογράφουν οι ανεξάρτητοι Πέτρος Τατσόπουλος και Γρηγόρης Ψαριανός που «ρέουν» μαζί με το Ποτάμι, οι «Μεταρρυθμιστές» Σπύρος Λυκούδης και Βασίλης Οικονόμου, καθώς και ο Χρήστος Αηδόνης.

Οι τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ πάντως, Νίκος Τσούκαλης, Νίκη Φούντα και Θωμάς Ψύρρας με δήλωσή τους αναφέρουν ότι «η πρόταση αυτή είναι ενιαία και ΔΕΝ συνδέεται με την επιλογή και την ψήφο του καθενός βουλευτή στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Διαβάστε ΕΔΩ το κείμενο

By