Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Μόνο ο Τσίπρας πήγε από την Ευρώπη στη Κούβα – Ούτε ο Πούτιν θα πάει – [Λίστα]

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως κανείς από τους Ευρωπαίους ηγέτες δεν δέχτηκε να πάει στη κηδεία του Φιντέλ Κάστρο, παρά μόνο ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι αντιλήψεις του Φιντέλ Κάστρο για κατάληψη της εξουσίας με τα όπλα και τη διατήρηση του ιδίου σε αυτή με τα ίδια μέσα, οι διώξεις, οι εξορίες, το κυνηγητό στους αντιφρονούντες, αποτελούν κάποια από τα γεγονότα που απομόνωσαν τον ηγέτη της κουβανικής επανάστασης όσο ήταν εν ζωή, και όλα αυτά φαίνεται πως ήταν υπεραρκετά να τον κρατήσουν στην απομόνωση και μετά θάνατον.

Χαρακτηριστικό  αυτής της απομόνωσης είναι το γεγονός πως ούτε ο Βλαδιμήρ Πούτιν θα μεταβεί στην Κούβα. Η Ρωσία μπορεί όλα τα προηγούμενα χρόνια να συνεργάστηκε με τη Κούβα, ωστόσο αυτό ανήκει στο παρελθόν. Ο ψυχρός πόλεμος τελείωσε και ο πρόεδρος της Ρωσίας επικαλέστηκε φόρτο εργασίας.

Κάτι που θα μπορούσε να επικαλεστεί και ο Έλληνας πρωθυπουργός ο οποίος με την αξιολόγηση ανοιχτή, το προσφυγικό στο τραπέζι και όλα τα εθνικά μέτωπα να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο μεταβαίνει μέχρι την Πέμπτη στην Αβάνα και μετά πάει στο Αμπού Ντάμπι για τη σύνοδο της Ουνέσκο.

Εκτός του Έλληνα πρωθυπουργού ο οποίος είναι ο μόνος Ευρωπαίος που θα παρευρεθεί αυτές τις ημέρες στην Αβάνα,  θα πάνε οι ηγέτες της Νικαράγουα, της Ναμίμπια, του Παναμά, της Ζιμπάμπουε, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως τόσο η Βενεζουέλα του Νικολάς Μαδούρο αλλά και η Β. Κορέα του Κιμ Γιονγκ-Ουν κήρυξαν στις χώρες τους τριήμερο πένθος.

 

episkepsi-kouva