Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Moody’s: Άγνωστο αν Ελλάδα θα πετύχει στόχους μνημονίου

«Λόγω του πολιτικά αμφιλεγόμενου χαρακτήρα των απαιτήσεων που συνοδεύουν το τρίτο πακέτο διάσωσης, τα ρίσκα εκτέλεσης θα παραμείνουν αυξημένα καθ” όλη τη διάρκεια του προγράμματος, μέχρι το 2018»

Moodys Building

Ο Moody’s εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα μπορέσει η Ελλάδα να τηρήσει τους όρους της συμφωνίας και να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που επιβάλει το τρίτο μνημόνιο.

O οίκος αξιολόγησης χαρακτηρίζει credit positive τη σύναψη της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο γιατί ανοίγει τον δρόμο για πολιτική συμφωνία. Το επόμενο βήμα όπως αναφέρεται στην αξιολόγηση θα είναι η άρση των βραχυπρόθεσμων πιέσεων στη ρευστότητα ενόψει της κρίσιμης αποπληρωμής των 3,4 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου.

Η αβεβαιότητα κατά τους αναλυτές πηγάζει από τα βαθύτατα οικονομικά προβλήματα και τον κοινωνικό διχασμό στην Ελλάδα γι” αυτό και εκτιμάται ότι «λόγω του πολιτικά αμφιλεγόμενου χαρακτήρα των απαιτήσεων που συνοδεύουν το τρίτο πακέτο διάσωσης, τα ρίσκα εκτέλεσης θα παραμείνουν αυξημένα καθ” όλη τη διάρκεια του προγράμματος, μέχρι το 2018».

Ο Moody’s εκτιμά ότι η ύφεση φέτος θα φτάσει το 4% με την επιδείνωση αυτή να περιπλέκει τις προσπάθειες της νυν και των μελλοντικών κυβερνήσεων να τηρήσουν την εφαρμογή των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με συνέπεια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By