Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Μπράβο» από τη Moody’s για πολυνομοσχέδιο και πώληση ΟΠΑΠ

Αμετάβλητη διατηρεί την αξιολόγηση για τη χώρα μας, ο οίκος με αιχμή τις αβέβαιες προοπτικές της οικονομίας.

moodys-logoΗ αναλύτρια της Moody’s, Αλπόνα Μπανέρτζι δήλωσε πως η έγκριση του πολυνομοσχεδίου στις 28 Απριλίου από 168 βουλευτές είναι θετικό στοιχείο γιατί αντανακλά την αυξανόμενη στήριξη στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, ενώ κάνει ειδική αναφορά την πώληση του ΟΠΑΠ.

«Με την πώληση του οργανισμού και άλλες μικρότερες πωλήσεις νωρίτερα φέτος, το ΤΑΙΠΕΔ ολοκληρώνει το 40% περίπου του στόχου αποκρατικοποιήσεων για το 2013, ύψους 2,5 δις ευρώ» σημείωσε η Μπανέρτζι.

Η Moody’s κρίνει θετικά τις τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, διατηρώντας ωστόσο αμετάβλητη την αξιολόγησή της «C» για τη χώρα εξαιτίας των αβέβαιων προοπτικών της οικονομίας. Ο οίκος εκτιμά ότι το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 5,3% φέτος.

«Οι προοπτικές της οικονομίας υπόκεινται σε σημαντικούς κινδύνους εξαιτίας των εξωτερικών κινδύνων από την ευρωζώνη, σε συνδυασμό με την εύθραυστη κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας», υποστηρίζει ο διεθνής οίκος. Πάντως τονίζει ότι  η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου δείχνει την ενισχυμένη αποφασιστικότητα της κυβέρνησης συνασπισμού να υλοποιήσει τους στόχους του προγράμματος.

By