Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

MoonPay: Το “PayPal” για κρυπτονομίσματα μέσα σε 3 χρόνια έφτασε αξία 3,4 δισ. δολάρια!

Έχουμε αναφερθεί πολλάκις στην μεγάλη άνοδο της αγοράς crypto με τους επενδυτές να στρέφονται όλο και πιο συχνά και πιο “σοβαρά” σε πολλά υποσχόμενες Startups. Ένα παράδειγμα είναι η MoonPay η οποία ιδρύθηκε το 2019 και συγκέντρωσε πρόσφατα 555 εκατομμύρια δολάρια στον πρώτο γύρο χρηματοδότησής της με επικεφαλής την Tiger Global και την Coatue.

Η MoonPay με έδρα το Μαϊάμι επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν και να πωλούν κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας συμβατικές μεθόδους πληρωμής όπως πιστωτικές κάρτες, τραπεζικές μεταφορές ή πορτοφόλια για κινητά όπως το Apple Pay και το Google Pay ενώ προσφέρει υπηρεσίες “white label” σε τρίτους όπως για παράδειγμα στις εταιρείες Bitcoin.com και OpenSea, ένα μοντέλο “Crypto-as-a-Service” όπως αναφέρει ο CEO της Ivan Soto-Wright. Ο Wright επίσης δήλωσε ότι η εταιρεία έχει ως στόχο να καταστήσει τα κρυπτονομίσματα προσβάσιμα μαζικά με τον ίδιο τρόπο που εργαλεία τηλεδιάσκεψης όπως το Zoom διευκόλυναν τις κλήσεις μέσω του Διαδικτύου.

Αν και προς το παρόν η MoonPay εστιάζει στα κρυπτονομίσματα και τα NFTs, όραμα του Wright είναι να επεκτείνει την πλατφόρμα για να συμπεριλάβει τα πάντα σχεδόν στηην αγορά crypto: από την ψηφιακή μόδα έως ειδικά χρηματο-οικονομικά προϊόντα.

Η MoonPay είναι κερδοφόρα από τότε που ξεκίνησε η εμπορική λειτουργία της πλατφόρμας της το 2019 και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να φτάσει τα 150 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα το 2021 αφού ο όγκος των συναλλαγών εκτινάχθηκε 35 φορές πάνω από το 2020 με την υπηρεσία της να χρησιμοποιείται σήμερα από περισσότερους από 7 εκατομμύρια πελάτες.

Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία αντιμετωπίζει και θα ανττιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό, κυρίως από πρωτοπόρους του fintech, όπως η PayPal, αλλά και τις νεοτράπεζες όπως η Revolut.

Τέλος, όπως αναφέρει ο CEO της MoonPay η εταιρεία διαθέτει ισχυρούς ελέγχους την αντιμετώπιση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες με τις ρυθμιστικές αρχές να είναι όλο και πιο επιφυλακτικές όσον αφορά την παράνομη δραστηριότητα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By