Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Morgan Stanley: Οι απώλειες στα χρηματιστήρια θα συνεχιστούν ακόμα κι αν αποφευχθεί η ύφεση

Άσχημα είναι τα μαντάτα για την αμερικανική αγορά, σύμφωνα με τον αναλυτή της Morgan Stanley, Michael J. Wilson, αφού οι μετοχές πρόκειται να καταγράψουν περαιτέρω πτώση ακόμα κι αν η οικονομία αποφύγει την ύφεση.

«Η πτώση θα συνεχιστεί, βάσει των αναλύσεών μας. Πιστεύουμε πως η τρέχουσα bear market δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα ακόμα κι αν αποφύγουμε μία ύφεση», τόνισε.

Σημειωτέον πως οι αμερικανικές μετοχές έχουν καταγράψει τρομακτική πτώση φέτος, δεδομένων των ανησυχιών για τον πληθωρισμό και τις αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed. Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, οι πιθανότητες δημιουργίας ύφεσης συνεχίζουν να αυξάνονται και κυμαίνονται στο 36%.

Τη στιγμή που η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκιά της κατά 75 μ.β. την επόμενη εβδομάδα, οι επενδυτές στρέφονται προς τα εταιρικά κέρδη τα οποία μπορούν -εν μέρει- να σώσουν την κατάσταση.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τον αναλυτή της Goldman Sachs, David J. Kostin, τα μακροοικονομικά δεδομένα θα πλήξουν σημαντικά την κερδοφορία των εταιρειών η οποία έχει ήδη καταγράψει πτώση από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά. Όσο για τον Wilson, ο οποίος είχε προβλέψει το τρέχον sell-off στις αγορές, παραμένει αβέβαιος για τη βελτίωση των μακροοικονομικών στοιχείων πέραν του δεύτερου τριμήνου.

«Ο συνδυασμός των πιέσεων στην αγορά εργασίας, τις πρώτες ύλες, τα εταιρικά αποθέματα και την εφοδιαστική αλυσίδα με τη μειωμένη ζήτηση αποτελεί μία “αόρατη απειλή” η οποία δεν αντικατοπτρίζεται στα επίσημα δεδομένα, όσον αφορά την κερδοφορία των εταιρειών», σημείωσε ο Wilson.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By