Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Μόσχα: Διαδήλωση κατά του αποκλεισμού μελών της αντιπολίτευσης από τις τοπικές εκλογές

Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους της Μόσχας κατά της «πολιτικής καταπίεσης» και ζητώντας τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών στη ρωσική πρωτεύουσα, αψηφώντας την απαγόρευση των αρχών.

Παρόμοιες διαδηλώσεις γίνονται σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο στη Μόσχα από τα μέσα Ιουλίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό των υποψηφίων της αντιπολίτευσης από τις εκλογές για την ανάδειξη της τοπικής Δούμας, στις 8 Σεπτεμβρίου.

Δεν έχουν την άδεια των αρχών και οι περισσότερες καταστέλλονται από την αστυνομία.

Στη σημερινή πορεία, που οργανώθηκε μετά από έκκληση του αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, οι συμμετέχοντες διέσχισαν τις μεγάλες λεωφόρους της πόλης, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Κάποιοι κρατούσαν πλακάτ ζητώνντας την απελευθέρωση των «πολιτικών κρατουμένων» που συνελήφθησαν σε προηγούμενες κινητοποιήσεις. Άλλοι φώναζαν το σύνθημα «Αυτή η πόλη είναι δική μας».

Ο Ναβάλνι αποφυλακίστηκε πρόσφατα, αλλά δεν ήταν παρών στη συγκέντρωση.

Η αστυνομία δεν έκανε συλλήψεις.

«Θέλω να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των Μοσχοβιτών», είπε η Λιουμπόφ Σόμπολ, σύμμαχος του Ναβάλνι, η οποία την Πέμπτη δέχτηκε την επίθεση αγνώστων έξω από το σπίτι της, που την περιέλουσαν με λάσπη.

Μια ομάδα νεαρών γυναικών κρατούσε ένα ροζ πανώ καταγγέλοντας την ενδοοικογενειακή βία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By