Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Μόσχα: Συνεργασία Ρωσίας – ΗΠΑ για χτύπημα μεγάλου κυκλώματος ναρκωτικών

Σε μια σπάνια κίνηση, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι συνεργάστηκε με τις αρχές των ΗΠΑ για την διάλυση ενός διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών , ενώ κατάσχεσαν τεράστιες ποσότητες από κοκαΐνη στην Μόσχα.

Σε μια σπάνια ανακοίνωση για συνεργασία σε θέματα επιβολής του νόμου ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον, η FSB ανέφερε ότι κατέσχεσε 330 κιλά κοκαΐνης –κυρίως στην περιοχή της Μόσχας– σε επιχείρηση που διεξήγαγε από κοινού με την υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA) του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Όπως ανέφερε, η κοινή επιχείρηση, που ξεκίνησε στην Αγία Πετρούπολη τον Μάιο, βοήθησε προκειμένου να ταυτοποιηθούν και να συλληφθούν μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε κοκαΐνη από τη Νότια Αμερική στην Ευρώπη και τη Ρωσία.

Η FSB ανέφερε πως η ποσότητα της κοκαΐνης που κατασχέθηκε θα μπορούσε να είχε πουληθεί έναντι περίπου ενός δισεκ. ρουβλίων (13,6 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ).

Οι διμερείς σχέσεις της Ρωσίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, λόγω εντάσεων σε διάφορους τομείς, από τη σύγκρουση στη Συρία έως τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι η Μόσχα αναμίχθηκε στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Ωστόσο οι δύο χώρες εξακολουθούν να συνεργάζονται σε θέματα διεθνούς ασφάλειας και άλλες διεθνείς υποθέσεις.

Η DEA και η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα δεν απάντησαν προς το παρόν σε αιτήματα του Reuters για σχόλια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By