Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Μόσχα: Το 90% αυτών που νόσησαν από κορονοϊό είχε την ινδική μετάλλαξη

Ο δήμαρχος της Μόσχας απέδωσε σήμερα την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην ρωσική πρωτεύουσα, στο ινδικό μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, που είχε ως συνέπεια να επιδεινώσει σημαντικά την επιδημιολογική κατάσταση.

Σχεδόν στο 90% των Μοσχοβιτών που νόσησαν από την Covid-19 εντοπίσθηκε το ινδικό μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Για την προστασία από το ινδικό μεταλλαγμένο στέλεχος το επίπεδο των αντισωμάτων πρέπει να είναι διπλάσιο από εκείνο που χρειάζεται για την προστασία του στελέχους της Ουχάν.

Ο δήμαρχος της Μόσχας δήλωσε επίσης ότι η ανοσία στον πληθυσμό σε σχέση με το νέο ινδικό στέλεχος μειώθηκε περισσότερο από δύο φορές και συγκεκριμένα από το 60% στο 25%, προσθέτοντας ότι αυτός είναι ο λόγος της έξαρσης των κρουσμάτων και της αύξησης των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Η εξέλιξη αυτή, όπως δήλωσε ο Σεργκέι Σομπιάνιν, περιπλέκει σημαντικά την επιδημιολογική κατάσταση και την καταπολέμηση της πανδημίας. Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιασθεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου 1,5 εκατομμύρια Μοσχοβίτες, ενώ ο πληθυσμός της Μόσχας φθάνει τα 12-13 εκατομμύρια κατοίκους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By