Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μοσκοβισί: Εκλογή πρόεδρου από την τωρινή Βουλή

«Η Κομισιόν εργάζεται με αυτούς που θέλουν την Ελλάδα στην Ευρώπη»

moskobisi

Μια μέρα πριν από την έλευση του στην Αθήνα ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιερ Μοσκοβισί, ενημέρωσε ότι οι Ευρωπαίοι επιθυμούν να γίνει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Στη συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ότι «ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, μέσω της εκπροσώπου του, έστειλε μήνυμα ότι σαφώς θα θέλαμε η τωρινή Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο και ο κ. Δήμας, ο οποίος ήταν επίτροπος, είναι καλός άνθρωπος».

«Δουλεύουμε με τους ανθρώπους που θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει στην καρδιά της Ευρώπης με καλύτερη οικονομία» τονίζει ο Μοσκοβισί και προειδοποιεί πως «δεν είμαστε ακόμη στο τέλος της ιστορίας«.

Ο επίτροπος προσθέτει πως σε κανέναν δεν αρέσει η αβεβαιότητα, ούτε στις αγορές ούτε στην ΕΕ, ωστόσο διευκρινίζει πως «δεν παρεμβαίνουμε στην ελληνική πολιτική σκηνή«.

Ο Γάλλος πολιτικός διευκρινίζει δε, ότι η περίπτωση της Γαλλίας και της Ιταλίας είναι διαφορετική από αυτή της Ελλάδας, καθώς το πρόβλημα δεν είναι το έλλειμμα, αλλά το τεράστιο χρέος και η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας για να γίνει πιο δυνατή.

Ο Μοσκοβισί θα συναντηθεί την προσεχή Δευτέρα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Το πρόγραμμα του, επίσης, περιλαμβάνει διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Μεταφορών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης και Εργασίας καθώς και συνάντηση με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

By