Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου, 2020

Μοσκοβισί: «Η Ελλάδα μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της»

Η Ελλάδα δεν εκπέμπει μηνύματα αστάθειας. Μαζί θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, με κοινούς στόχους

moskovisi-2

Ο επίτροπος επί των Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πιέρ Μοσκοβισί σε σημερινές του δηλώσεις στην εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα» έκανε λόγο για δυνατότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει τα χρέη της καθώς δεν εκπέμπει μηνύματα αστάθειας.

«Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει απασχόληση και να αποπληρώσει τα χρέη της. Δεν εκπέμπει μηνύματα αστάθειας, η θέση της θα παραμείνει στην ευρωζώνη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί.

Ο επίτροπος προσέθεσε ότι θέλει να συζητήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όχι «πού θέλει να πάει», αλλά «πώς θέλει να πετύχει τον στόχο του». «Θα αντιμετωπίσουμε με σαφή τρόπο, με τον Αλέξη Τσίπρα, το θέμα του χρέους» εξήγησε ο Γάλλος πολιτικός.

Ερωτηθείς σχετικά με τη δυνατότητα μερικής διαγραφής του χρέους, ο Ευρωπαίος επίτροπος απάντησε ότι «δεν είναι αυτή η στιγμή για να γίνει μια τέτοια συζήτηση, είναι ακόμη πολύ χωρίς». Ο επίτροπος αρμόδιος για οικονομικά θέματα αποσαφήνισε δε, ότι δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις.

«Περιμένουμε, η ελληνική κυβέρνηση να εκφράσει τη βούλησή της, να πει με ποιον τρόπο εννοεί να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της, η πλειοψηφία να παρουσιάσει τις ξεκάθαρες αποφάσεις της. Συγχαίρουμε τον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς του. Μαζί, πρόκειται να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, με κοινούς στόχους» καταλήγει ο Πιερ Μοσκοβισί.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By