Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Μοσκοβισί: Η ουσιαστική πρόοδος στο Brussels Group στη συζήτηση με Βαρουφάκη

Θετική η αποτίμηση της συνάντηση του Έλληνα ΥΠΟΙΚ με τον επίτροπο της Κομισιόν

moskovisi-2

Η «ουσιαστική πρόοδος» στο Brussels Group και η προετοιμασία ενός «χρήσιμου» Eurogroup βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Πιερ Μοσκοβισί, όπως ο ίδιος ο Γάλλος επίτροπος ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης, μέσω Twitter.

Σε ανάρτησή του στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, έπειτα από τη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργού Οικονομικών, ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μόλις συναντήθηκα με τον Γιάνη Βαρουφάκη και μιλήσαμε για την ουσιαστική πρόοδο του Brussels Group και την προετοιμασία ενός χρήσιμου Eurogroup στην 11η Μαΐου».

Νωρίτερα ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως με τον κ. Μοσκοβισί, είχε έναν μακρύ και παραγωγικό διάλογο, «διαμορφώνοντας το πλαίσιο για μια επιτυχή συνάντηση στο Eurogroup, ο στόχος του οποίου είναι να καθοριστεί περαιτέρω το κοινό έδαφος που επιτεύχθηκε στο Brussels Group, τις διαβουλεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, «είναι σημαντικό πως η πρόοδος αυτή θα αποδώσει καρπούς με πολύ γρήγορες και συνοπτικές κινήσεις προς την κατεύθυνση της γεφύρωσης των εναπομεινάντων διαφορών και θα φέρει την Ελλάδα σε μια κατάσταση που όλοι προσμένουμε».

Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι η συμφωνία με τους θεσμούς και τους εταίρους «θα πρέπει πρώτα να βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει τα προβλήματα ρευστότητας που όλοι γνωρίζετε πως έχει, αλλά πιο σημαντικά, να διαμορφώσει το επενδυτικό κίνητρο και τις πιστωτικές συνθήκες».

Το tweet του κ. Μοσκοβισί

(Visited 1 times, 1 visits today)
By