Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Μοσκοβισί: «Συμφωνία για την εκταμίευση της υποδόσης τις επόμενες ημέρες, αν όχι σήμερα»

Τι ανέφερε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων προσερχόμενος στο Eurogroup

pier_moskovisi_

Συμφωνία για την εκταμίευση της υποδόσης είτε στη σημερινή συνεδρίαση του Εurogroup είτε τις επόμενες μέρες και πάντως εντός της εβδομάδας, αναμένει ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

«Είμαι πεπεισμένος ότι με πνεύμα συμβιβασμού και συνεργασία μπορούμε να τα καταφέρουμε, αν όχι σήμερα, τις επόμενες ημέρες, ελπίζω μέσα στην εβδομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε ότι θα ενημερώσει το Εurogroup για τις συζητήσεις που είχε την περασμένη βδομάδα στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό και μέλη της κυβέρνησης τις οποίες χαρακτήρισε θετικές και καρποφόρες.

Για τη διαπραγμάτευση είπε ότι τα περισσότερα προαπαιτούμενα του πρώτο πακέτου έχουν ήδη υιοθετηθεί, ενώ τα υπόλοιπα περιμένει να κλείσουν σήμερα ή μέσα στη βδομάδα, ώστε να εκταμιευθεί και η δόση. Όπως είπε, προφανώς υπάρχει «ακόμη λίγος δρόμος να διανυθεί».

Πρόσθεσε ότι το κλίμα είναι καλό πως υπάρχει και η βούληση από την ελληνική πλευρά και οι συζητήσεις γίνονται σε πνεύμα συνεργασίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By