Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Μουλόπουλος: Λίγες πλέον οι ελπίδες για ΔΟΛ

Αφού εκτίμησε πως πλέον οι ελπίδες για τον ΔΟΛ είναι «πολύ λίγες» ο Βασίλης Μουλόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στο ιστορικό συγκρότημα και όπως ανέφερε ο επενδυτής που εμφανίστηκε δεν προχώρησε και όχι με δική του ευθύνη ή ευθύνη των τραπεζών.

Ο κ. Μουλόπουλος, που όπως είναι γνωστό αποδέχτηκε πρόταση από τον ιδιοκτήτη του ΔΟΛ να συνδράμει στην προσπάθεια εξυγίανσης και επιβίωσης του συγκροτήματος, επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς τις πληροφορίες ότι ο κ. Ιβάν Σαββίδης επιχείρησε να επενδύσει στον ΔΟΛ.

«Ο επενδυτής όμως δεν προχώρησε», παρατήρησε ο κ. Μουλόπουλος και πρόσθεσε: “η ευθύνη δεν ανήκει σ’ αυτόν, ούτε στις τράπεζες”. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του τόνισε ότι ο οργανισμός «έχει πολλούς σκελετούς στο ντουλάπι του». Παράλληλα σημείωσε ότι είναι έκπληκτος από τις αναφορές για ενδεχόμενη ευθύνη της κυβέρνησης.

Συνοψίζοντας τις ευθύνες όσων οδήγησαν τον ΔΟΛ στην σημερινή κατάσταση, ο κ. Μουλόπουλος τις απέδωσε, αφενός στις τράπεζες για τον αλόγιστο δανεισμό και αφετέρου στην κακή διαχείριση, κάνοντας λόγο για «αλόγιστη σπατάλη χρημάτων» και παραλληλίζοντας την ιστορία του ΔΟΛ με αυτήν της κρίσης στην Ελλάδα: «Αποδείχθηκε ότι δεν λειτουργούσε διαφορετικά … μάλλον ήταν ταυτισμένος με την χώρα…» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουλόπουλος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By