Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Μουμπάρακ: «Δεν έκανα τίποτε κακό»

Αμετανόητος ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου μετά την απαλλαγή από τις κατηγορίες για συνέργεια σε φόνους διαδηλωτών

mubarak

Αμετανόητος εμφανίζεται ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ σε τηλεφωνική του συνέντευξη στην αιγυπτιακή τηλεόραση λίγη ώρα μετά την απαλλαγή του από τις κατηγορίες που τον βάραιναν για συνέργεια σε φόνους διαδηλωτών στα επεισόδια του 2011.

«Δεν έκανα τίποτε κακό», δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρώην ισχυρός άντρας της Αιγύπτου.

Δικαστήριο του Καΐρου απέσυρε την κατηγορία της συνέργειας σε φόνους που είχε απαγγελθεί σε βάρος του Μουμπάρακ για τον ρόλο του στην αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων κατά τη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης το 2011, η οποία οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος του. Επίσης το δικαστήριο απάλλαξε τον Μουμπάρακ από κατηγορίες για διαφθορά σε ξεχωριστή υπόθεση.

Ωστόσο ο 86χρονος πρώην πρόεδρος ο οποίος κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή τη χώρα επί τριάντα χρόνια, θα παραμείνει υπό κράτηση σε στρατιωτικό νοσοκομείο καθώς εκτίει τριετή ποινή φυλάκισης για άλλη υπόθεση διαφθοράς.

Αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την έκδοση της ετυμηγορίας, ο Μουμπάρακ εμφανίστηκε στο μπαλκόνι του δωματίου του, καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και φορώντας γυαλιά ηλίου προκειμένου να χαιρετίσει υποστηρικτές του που πήγαν εκεί για να του εκφράσουν την υποστήριξή τους.

Το μίσος πριν από τέσσερα χρόνια για το καθεστώς Μουμπάρακ έχει σε μεγάλο βαθμό αμβλυνθεί στην κοινή γνώμη και τα μέσα ενημέρωσης από τότε που ο πρώην αρχηγός του στρατού και νυν αρχηγός του κράτους Αμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι απέπεμψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By