Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Μουζάλας: Ετοιμάζεται νέα επιχείρηση στην Ειδομένη

Το φαινόμενο αυτό δεν θα επαναληφθεί, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, προαναγγέλοντας την εκκένωση των άτυπων καταυλισμών που έχουν δημιουργηθεί στη γύρω περιοχή

mouzalas

Νέα επιχείρηση για την εκκένωση των άτυπων καταυλισμών που έχουν δημιουργηθεί μετά την επέμβαση στην Ειδομένη, ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, με εντολή της κυβέρνησης.

Η είδηση προέκυψε από την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλα στην περιοχή της Ειδομένης, προκειμένου να επιθεωρήσει το χώρο που υπήρχε ο καταυλισμός των προσφύγων. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ειδομένης, Ξανθούλα Σουπλή, ο υπουργός ευχαρίστησε τους κατοίκους για την υπομονή που έδειξαν όλο αυτό το διάστημα που οι πρόσφυγες έμειναν στην περιοχή τους.

Ο κ. Μουζάλας τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί η ιστορία της Ειδομένης και πως σύντομα θα εκκενωθούν και οι υπόλοιποι άτυποι καταυλισμοί στη γύρω περιοχή, καθώς δημιουργούνται συνεχώς θέσεις στα κέντρα φιλοξενίας. Η κυρία Σουπλή, ευχαρίστησε τον υπουργό που έκανε πράξη την εκκένωση και ζήτησε να αποζημιωθούν οι κάτοικοι της Ειδομένης, τα χωράφια των οποίων χρησιμοποιήθηκαν όλο το περασμένο διάστημα από τους πρόσφυγες ως χώροι φιλοξενίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)