Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Μουρίνιο : Φαίνεται διατεθειμένος να αλλάξει τις τακτικές του

Ο Ζοσέ Μουρίνιο κατηγορήθηκε στις δύο τελευταίες δουλειές του, στην Τσέλσι και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ότι απέτυχε επειδή αρνείται να προσαρμοστεί στην εξέλιξη του ποδοσφαίρου.

Ο Πορτογάλος ξεχώρισε την προηγούμενη δεκαετία εκπροσωπώντας ένα αμυντικογενές στυλ, στο οποίο ακόμα και οι επιθετικοί είχαν ως πρώτο μέλημα τους την άμυνα.

Ωστόσο, ο Πεπ Γκουαρδιόλα παρουσίασε μία διαφορετική ποδοσφαιρική πρόταση, η οποία σταδιακά κυριάρχησε στην προπονητική, τουλάχιστον στο κορυφαίο επίπεδο. Όμως, μέχρι πρότινος, ο Μουρίνιο αρνιόταν πεισματικά να εξελίξει τις μεθόδους του στη σύγχρονη εποχή και αυτό ήταν εμφανές στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η προσπάθεια του Μαρτίνς και των παικτών του θα παραμείνει έντονη, παρά τα «όργια» της… εξυγίανσης.

Εν τέλει, φαίνεται πως οι αποτυχίες συνέτισαν τον Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος ανέλαβε την Τότεναμ στις αρχές Δεκεμβρίου και δεν θυμίζει τον άνθρωπο που εργαζόταν στο Ολντ Τράφορντ. Μάλιστα, μοιάζει διατεθειμένος να αλλάξει τις τακτικές του και να δοκιμάσει μία επιθετική συνταγή…

Για αυτό προδιαθέτει η απάντηση του Μουρίνιο, όταν ρωτήθηκε από Άγγλο δημοσιογράφο αν σκοπεύει να κάνει πιο αμυντική την Τότεναμ και πως θα αποφύγει τα πολλά γκολ που δέχεται… Ο Πορτογάλος σχολίασε:

«Ξέρω πώς να το κάνω. Αλλά για να το πετύχω στο 100%, θα έπρεπε να απαρνηθώ μερικές από τις αρετές αυτού του συνόλου, τις οποίες θέλω να κρατήσω.

Να παίζουμε για να κρατάμε το μηδέν και να εστιάσουμε όλη τη συγκέντρωση μας εκεί, στη βελτίωση της ανασταλτικής λειτουργίας μας και να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη μας, αυτό είναι εύκολο να το κάνουμε.

Το δύσκολο είναι να το καταφέρουμε με αυτούς τους παίκτες, με τις συνήθειες που έχουν υιοθετήσει. Πρέπει να βρούμε το μείγμα για να διορθώσουμε την άμυνα μας, χωρίς να χάσουμε την επιθετική μας ταυτότητα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By