Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Μπάφετ: Κέρδισε 120 δισ. δολάρια από την άνοδο της Apple

Επιπλέον 120 δισεκατομμύρια δολάρια έβαλε στο ταμείο του ο Γουόρεν Μπάφετ που ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση τα 3 τρισ. δολάρια.
https://www.thepaper.gr/wp-admin/media-upload.php?post_id=451056&type=image&TB_iframe=1
Ειδικότερα σύμφωνα με το CNBC, η Berkshire Hathaway, ο επενδυτικός κολοσσός του Μπαφέτ άρχισε να αγοράζει μετοχές της Apple το 2016 και μέχρι τα μέσα του 2018, ο όμιλος συγκέντρωσε το 5%, ένα μερίδιο που κόστισε 36 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Χωρίς αμφιβολία, είναι μια από τις ισχυρότερες επενδύσεις που έχει κάνει η Berkshire την τελευταία δεκαετία», δήλωσε στο CNBC, ο Τζέιμς Σάναχαμ, αναλυτής της Berkshire στην Edward Jones.Υπενθυμίζεται πως η επένδυση της Apple αξίζει τώρα 160 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εκτός από τη γιγάντια ανατίμηση της τιμής της μετοχής της Apple, ήταν επίσης ένα επικερδές στοίχημα για την Berkshire λόγω των βαρέων πληρωμών της. Η Berkshire απολαμβάνει τακτικά μερίσματα, κατά μέσο όρο περίπου 775 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Η αποστροφή του Μπάφετ για τις μετοχές υψηλής τεχνολογίας έχει τεκμηριωθεί καλά, αλλά το «Μαντείο της Ομάχα» ενθάρρυνε τον κλάδο την τελευταία δεκαετία με τη βοήθεια των επενδυτών αναπληρωτών του Τοντ Κομπς και Τεντ Βέσλερ.

Ο Μπάφετ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι το iPhone είναι ένα «κολλώδες» προϊόν , που κρατά τους ανθρώπους μέσα στο οικοσύστημα της εταιρείας.

«Είναι ίσως η καλύτερη επιχείρηση που γνωρίζω στον κόσμο», είπε ο Μπάφετ σε μια συνέντευξη στο CNBC τον Φεβρουάριο του 2020. «Δεν σκέφτομαι την Apple ως μετοχή. Το σκέφτομαι ως την τρίτη μας επιχείρηση».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By