Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Μπακογιάννη: Γιατι χρηματοδοτούν και ενισχύουν τα Σκόπια εις βάρος της Ελλάδας;

Η κυρία Μπακογιάννη αναφέρει πως σχεδιάζεται η διαμόρφωση εγκαταστάσεων εντός της επικράτειας της FYROM, μακριά από την ελληνική μεθόριο

mpakogianni

Η Ντόρα Μπακογιάννη ζητά ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών, σχετικά με πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες σχεδιάζεται στις τάξεις της ΕΕ η ενίσχυση των συνοριακών υποδομών της FYROM για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

Σε σχετική ερώτησή της, στη Βουλή, η κυρία Μπακογιάννη αναφέρει πως- σύμφωνα πάντα με τις υπάρχουσες πληροφορίες- σχεδιάζεται η διαμόρφωση εγκαταστάσεων εντός της επικράτειας της FYROM, μακριά από την ελληνική μεθόριο. Προσθέτει δε ότι για την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων προωθείται η ιδέα να διατεθούν κονδύλια της Γενικής Διεύθυνσης Διεύρυνσης της Κομισιόν.

«Αν αυτό συμβεί, θα πρόκειται για προνομιακή μεταχείριση κράτους – μη μέλους της Ε.Ε. και ταυτόχρονα πρωτοφανή κίνηση σε βάρος της Ελλάδας, η οποία ούτως ή άλλως χρειάζεται υποστήριξη στα σύνορά της για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης», σημειώνει η βουλευτής της ΝΔ. Και προσθέτει:

«Αντί να σχεδιαστούν υποδομές στα ελληνοτουρκικά σύνορα (χερσαία και θαλάσσια), που αποτελούν και σύνορα της Ε.Ε., προωθούνται λύσεις που μετά βίας μπορούν να θεωρηθούν ‘κοινοτικές’, υποβαθμίζοντας δραματικά τη θέση της Ελλάδας εντός του χώρου Σέγκεν».