Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Μπακογιάννη: Συνταγή ακυβερνησίας η απλή αναλογική

Mε το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα η συγκρότηση κυβέρνησης θα απαιτεί τη συνεργασία τεσσάρων κομμάτων «και αυτό, με το πολιτικό κλίμα που υπάρχει στην Ελλάδα, νομίζω ότι δεν μπορεί να δώσει αποτελεσματική κυβέρνηση»

mpakogianni

Μιλώντας για την πρόταση της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε πως η απλή αναλογική είναι η συνταγή για να οδηγηθεί η χώρα στην ακυβερνησία.

«Η απλή αναλογική είναι συνταγή ακυβερνησίας, το ξέρουν όλοι» τονίζει κ. Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Αγορά.

Όπως εξηγεί, με το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα η συγκρότηση κυβέρνησης θα απαιτεί τη συνεργασία τεσσάρων κομμάτων «και αυτό, με το πολιτικό κλίμα που υπάρχει στην Ελλάδα, νομίζω ότι δεν μπορεί να δώσει αποτελεσματική κυβέρνηση».

Αναφέρει ότι η ΝΔ είναι ανοιχτή στην πρόταση που κατέθεσε το Ποτάμι για μείωση του μπόνους, ενώ εκτιμά ότι η πρόταση της κυβέρνησης για τον νέο εκλογικό νόμο, δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 200 ψήφους, ώστε να εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές.

Για το ενδεχόμενο το Brexit να επαναφέρει σενάρια περί Grexit, η τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ επισημαίνει πως «μόνο όταν η Ελλάδα σταθεί στα πόδια της και μπορέσει να βγει στις αγορές, ο κίνδυνος αυτός θα εκλείψει».

Τέλος, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι στη συμφωνία για τον ΟΛΠ «όπως εξαπάτησε του Έλληνες, προσπάθησε να εξαπατήσει και τους Κινέζους, προκειμένου να ικανοποιήσει τα συμφέροντα βολεμένων συνδικαλιστών».

By