Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Μπακογιάννης: 100 νέες θέσεις στάθμευσης στο αναβαθμισμένο υπόγειο πάρκινγκ στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Τη δημιουργία 100 νέων νόμιμων θέσεων στάθμευσης στο υπόγειο πάρκινγκ της Πλατείας Κλαυθμώνος, ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

«Όπως γνωρίζετε υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα -όλοι το ζούμε- με το κυκλοφοριακό και την στάθμευση στην Αθήνα», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Όπως είπε, με την προσθήκη των 100 αυτών θέσεων δίνεται μία διέξοδος στους οδηγούς, που αναζητούν χώρους για να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους στο κέντρο της πόλης.

«Ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει δύο πάρκινγκ, ένα στη Βαρβάκειο και ένα στην Κλαυθμώνος. Στην περίπτωση της Κλαυθμώνος, προσθέσαμε επιπλέον 100 νόμιμες θέσεις πάρκινγκ, φτάνοντας αισίως τις 515 στο συγκεκριμένο πάρκινγκ και μάλιστα με πολύ λογικό αντίτιμο. Επομένως, αν μη τι άλλο, μπορούμε να πάρουμε μία μικρή “ανάσα”, στο κέντρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Ο δήμος ανέκτησε το πάρκινγκ το 2020

Από το 2020, όταν ο Δήμος Αθηναίων ανέκτησε το πάρκινγκ που παρέμενε κλειστό, οι υπηρεσίες προσπαθούσαν να λάβουν τις απαραίτητες άδειες, ώστε να λειτουργήσει ολόκληρο το πρώτο επίπεδο. Μετά και την υπέρβαση των γραφειοκρατικών εμποδίων και τις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Αθηναίων μέσω της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ (ΔΑΕΜ Α.Ε) εκδόθηκαν οι αναγκαίες άδειες που επέτρεψαν τη λειτουργία του.

Παράλληλα με την αύξηση των διαθέσιμων θέσεων, ολοκληρώθηκε νέα διαγράμμιση στα τρία επίπεδα του υπόγειου σταθμού, τόσο για την οριοθέτηση των θέσεων όσο και για την κυκλοφοριακή ροή εντός του σταθμού. Επιπλέον, η αναβάθμιση του υπόγειου πάρκινγκ με σκοπό να παρέχει εύκολη, γρήγορη, ασφαλή και οικονομική στάθμευση στο κέντρο της Αθήνας περιλαμβάνει την εγκατάσταση συστήματος εντοπισμού ελεύθερων θέσεων και καθοδήγησης των οδηγών, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία τον Οκτώβριο.

Σημειώνεται ότι για τους κατόχους κάρτας ΑμεΑ η χρήση του πάρκινγκ είναι δωρεάν.

Από την πλευρά του, για το ίδιο θέμα, ο Πρόεδρος της ΔΑΕΜ, Γιώργος Μπρούλιας, ανέφερε:

«Ένας επιπλέον σύγχρονος και στεγασμένος χώρος στάθμευσης παραδίδεται επίσημα στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης μας. Η λειτουργία του σήμερα, είναι αποτέλεσμα της συλλογικής δουλειάς πολλών ανθρώπων που εργάζονται επί σειρά ετών με όραμα για μια πόλη φιλική και προσβάσιμη προς όλους. Ο χώρος στάθμευσης της πλατείας Κλαυθμώνος, από τους μεγαλύτερους σε χωρητικότητα στο κέντρο της Αθήνας, πλήρως λειτουργικός πλέον, θα συνεχίσει τη λειτουργία του, διατηρώντας προσιτές τιμές εντασσόμενος σε ένα ευρύτερο δίκτυο δημοτικών χώρων στάθμευσης. Στόχος μας είναι η δημιουργία προϋποθέσεων για την αποφυγή αντικανονικής στάθμευσης που επιβαρύνει την ομαλή κυκλοφορία οχημάτων και πολιτών».

By