Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Έκλεψε την ιστορία μου, είχα καλέσει αμέσως την Αστυνομία λόγω υποψιών», λέει ο πρώην εκπαιδευτής του

Ο δολοφόνος της νεαρής Καρολάιν χρησιμοποίησε στοιχεία από τη διάρρηξη στο σπίτι του εκπαιδευτή – «Είναι άκαρδος, να σαπίσει στη φυλακή» – Καταθέτει σήμερα η σύμβουλος ψυχικής υγείας που παρακολουθούσε το ζευγάρι

Άκαρδο χαρακτηρίζει τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο πρώην εκπαιδευτής του, Σωτήρης Παπανικόλας.

Μιλώντας στη Daily Mail, ο κ. Παπανικόλας είπε χαρακτηριστικά για τον άνθρωπο που δολοφόνησε την Καρολάιν Κράουτς, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά τον περασμένο Μάιο:

«Ο Μπάμπης είναι άκαρδος και θα έπρεπε να ντρέπεται που έκλεψε την ιστορία μου. Αισθάνομαι πληγωμένος και προσβεβλημένος από όσα έκανε για να δικαιολογήσει το έγκλημά του. Πρέπει να καταδικαστεί και να σαπίσει στη φυλακή».

Μάλιστα ο κ. Παπανικόλας, εξέφρασε την οργή του, επειδή ο δράστης της ειδεχθούς δολοφονίας της νεαρής Καρολάιν, χρησιμοποίησε στοιχεία από τη διάρρηξη στο σπίτι του εκπαιδευτή.

«Όταν άκουσα τον Μπάμπη να μιλάει για “διάρρηξη” στο σπίτι του αμέσως κάλεσα την αστυνομία λόγω της ομοιότητας που είχε με την ιστορία μου. Τους είπα ότι χρησιμοποιεί τις ίδιες λεπτομέρειες και αυτό με έκανε καχύποπτο» προσθέτει ο 74χρονος πρώην εκπαιδευτής του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

«Με σοκάρει ακόμα ότι μπόρεσε να σκοτώσει τη σύζυγό του και το σκυλί τους με αυτόν τον τρόπο και ήταν τόσο ψύχραιμος ώστε να χρησιμοποιήσει την ιστορία μου για να συντηρήσει ένα ψέμα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα» καταλήγει ο Σωτήρης Παπανικόλας.

Καταθέτει σήμερα η σύμβουλος ψυχικής υγείας που παρακολουθούσε το ζευγάρι

Με κρίσιμες καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έφτασε στα δικαστήρια λίγο μετά τις 9 το πρωί:

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δικαστήρια 14/4/2022

Μεταξύ, των μαρτύρων που αναμένεται να ανέβουν σήμερα στο βήμα για να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για την υπόθεση, αναμένεται να είναι και η σύμβουλος ψυχικής υγείας, Ελένη Μυλωνοπούλου, η οποία παρακολουθούσε το ζευγάρι από το Νοέμβριο του 2020 με την 20χρονη Καρολάιν να της έχει εκμυστηρευτεί φόβους και ανησυχίες της.

«Κατά την επαγγελματική μου γνώμη η Καρολάιν ήταν ερωτευμένη με το πρόσωπο του κατηγορουμένου αλλά σιχαινόταν το άτομό του» φέρεται να είχε καταθέσει στις αρχές η σύμβουλος ψυχικής υγείας, επισημαίνοντας πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε τον «απόλυτο έλεγχο» στη ζωή της 20χρονης. «Ο καθένας από το ζευγάρι περιέγραφε την ζωή τους εντελώς διαφορετικά. Ο Χαράλαμπος χαρακτήριζε το γάμο του τέλειο και αναφερόταν απλώς στα νεύρα που είχε η Καρολάιν. Η Καρολάιν από την πλευρά της όμως, μου έλεγε πως ένιωθε εγκλωβισμένη σε αυτή τη σχέση, ότι ασχολούνταν συνεχώς με το παιδί χωρίς να έχει κάποια βοήθεια από κάποιον, ότι δεν μπορούσε να πάει κάπου μόνη της αφού ακόμα και αν έβγαινε με κάποια φίλη της, μετά από λίγο πήγαινε και ο κατηγορούμενος, ότι οι μετακινήσεις της γινόταν με συγκεκριμένο ταξιτζή, φίλο του κατηγορουμένου και ότι δεν είχε καθόλου χρήματα επάνω της, αφού την οικονομική διαχείριση την είχε αναλάβει αποκλειστικά ο κατηγορούμενος», έχει καταθέσει ακόμη η εν λόγω μάρτυρας.

Ακόμη, η κ. Μυλωνοπούλου φέρεται να έχει κάνει λόγο για μια «αρρωστημένη κατάσταση» μεταξύ του ζευγαριού. «Από το Νοέμβριο του 2020 μέχρι αρχές Φεβρουαρίου 2021 που έλαβαν χώρα οι συνεδρίες, έβλεπα την όψη την αλλοιώνεται και να φεύγει λάμψη από τα μάτια της. Στην πορεία των συνεδριών η Καρολάιν είχε αρχίσει να ανοίγεται περισσότερο προς εμένα και μου έλεγε πως φοβάται, χωρίς να μου λέει σε τι συνίσταται ο φόβος της» είχε αναφέρει η σύμβουλος ψυχικής υγείας. «Όταν την ρώτησα αν φοβάται στο σπίτι της δεν μου απάντησε. Όταν την ρώτησα αν φοβάται τη δουλειά του συζύγου της, μου είπε ότι φοβάται γιατί πηγαίνει παντού. Όταν την ρώτησα αν φοβάται για το ότι έχει μπει στη σχέση τους κάποιο τρίτο άτομο δεν μου απάντησε», είχε επισημάνει η κ. Μυλωνοπούλου.

Η στάση του κατηγορούμενου στο ακροατήριο

Κατά τη προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, όταν είχαν καταθέσει αστυνομικοί και άλλοι μάρτυρες στο ακροατήριο, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος συχνά ελάμβανε το λόγο για να τους υποβάλλει συγκεκριμένες ερωτήσεις. Μάλιστα, σε έναν εκ των αστυνομικών που κατέθεσε στο ακροατήριο τον είχε ρωτήσει για την κατάθεση της κ. Μυλωνοπούλου.

Κατηγορούμενος: Πόσα χρόνια είστε στην υπηρεσία σας;

Μάρτυρας: Περίπου 23 και δέκα στο τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής.

Κατηγορούμενος: Πότε κανένα κομμάτι κατάθεσης δεν βγαίνει στη δημοσιότητα. Σωστά; Στη διάρκεια εξέτασης ενός μάρτυρα, υπάρχει περίπτωση τα στελέχη που κάνουν την εξέταση να μην ωθήσουν τον άνθρωπο που καταθέτει να πει την αλήθεια; Και ότι δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται; Σωστά;

Μάρτυρας: Σωστά;

Κατηγορούμενος: Υπάρχει περίπτωση να προτείνουν σε ένα μάρτυρα να μη πει όλη την αλήθεια;

Πρόεδρος: Πείτε συγκεκριμένα την ερώτηση σας;

Κατηγορούμενος: Υπάρχει περίπτωση μάρτυρας που έχει καταθέσει ότι δεν είπε όλη την αλήθεια ή είπε ένα διαστρεβλωμένο κομμάτι της αλήθειας, να το έκανε αυτό καθ’ υπόδειξη στελέχους της υπηρεσίας σας για λόγους προστασίας του;

Πρόεδρος: Για ποια μάρτυρα μιλάτε;

Κατηγορούμενος: Για την κ. Μυλώνοπούλου. Υπάρχει τέτοια περίπτωση;

Μάρτυρας: Καμία.

Κατηγορούμενος: Υπάρχει περίπτωση στελέχη του Εγκλημάτων Κατά Ζωής να ώθησαν τη μάρτυρα να δώσει συνέντευξη σε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης για να πετύχει το Τμήμα κάποιο σκοπό;

Μάρτυρας: Τέτοιες κατευθύνσεις δεν δίνονται σε κανένα μάρτυρα.

Υπενθυμίζεται ότι βασικός ισχυρισμός του 34χρονου πιλότου είναι ότι ο ίδιος δεν είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της συζύγου του και ότι τέλεσε το έγκλημα από …ατύχημα και ενώ είχε προηγηθεί καβγάς μεταξύ τους. Ωστόσο, η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου, η οποία διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή στη σορό της αδικοχαμένης κοπέλας, απέκλεισε την πιθανότητα να προκλήθηκε ο θάνατος της 20χρονης από σφιχτό εναγκαλισμό, όπως ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται.

By