Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Γιατί παραιτήθηκε από την έφεση εξηγεί ο δικηγόρος του

ε προσωπικούς λόγους και σημαντικά αίτια και συνθήκες, που δεν θέλησε να διευκρινίσει, απέδωσε ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, την απόφασή του να βάλει τέλος στη δίκη στο εφετείο, αλλά και να σταματήσει τις πανελλήνιες.

«Είναι σημαντικά τα αίτια» τόνισε ο κ. Παπαϊωαννίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος παραιτήθηκε από την έφεση που είχε ασκήσει κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτό Δικαστηρίου, για την ποινή που του επιβλήθηκε για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς, ενώ αποφάσισε να σταματήσει τις πανελλαδικές εξετάσεις.

«Οι λόγοι είναι κυρίως προσωπικοί. Και λόγω σημαντικών αιτίων και συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί» επισήμανε ο κ. Παπαϊωαννίδης. Όπως διευκρίνισε, η απόφαση να μπει τέλος στη δίκη ήταν καθαρά προσωπική επιθυμία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Όσον αφορά στο σκέλος των Πανελλαδικών, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δήλωσε ότι δεν θα συνεχίσει τη συμμετοχή του «λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί αλλά και λόγω του γενικότερου περιβάλλοντος που υπάρχει».

Παράλληλα, ο κ. Παπαϊωαννίδης εξήγησε ότι «η παραίτηση από την έφεση πρακτικά σημαίνει, ότι θα παραμείνει η πρωτόδικη επιβληθείσα ποινή», καθώς στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς, δεκαετής κάθειρξη για τη θανάτωση του κουταβιού που είχαν υιοθετήσει και ποινή 1,5 χρόνου για τις ψευδείς καταθέσεις που έδινε στις αρχές, όταν προσποιούταν ότι έπεσε θύμα ληστείας μετά φόνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίτερα:

«Ο εντολέας μου, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, αποφάσισε για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους, που δεν είναι ανακοινώσιμοι, να παραιτηθεί από κάθε ένδικο μέσο και συγκεκριμένα της εφέσεως που άσκησε κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

Ως συνήγορος του, με την από 06-06-2023 εξουσιοδότηση του, νομίμως θεωρημένη από το κατάστημα κράτησης Μαλανδρίνου, όπου και εκτίει την ποινή του, με εξουσιοδοτεί όπως προβώ σήμερα σε όλες εκείνες τις διαδικασίες προς την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών προκειμένου να μην συνεχιστεί η δίκη του σε δεύτερο βαθμό.

Επιπλέον διευκρινίζεται για το θέμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ότι λόγω των ανωτέρω εξελίξεων και καθότι βρίσκεται σε πολύ δυσχερή ψυχολογική κατάσταση δεν δύναται να ολοκληρώσει τη συμμετοχή του σε αυτές και ως εκ τούτου δεν θα επιχειρήσει την εισαγωγή του σε σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

By