Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Μπαράζ πλειστηριασμών από το Φθινόπωρο

Και τώρα τρέχουμε είναι το σύνθημα που θα ακούγεται από το Φθινόπωρο αναφορικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς καθώς αναμένεται να αξιοποιηθούν και οι ταχείες διαδικασίες για την επαναδιεξαγωγή όσων πλειστηριασμών κηρύσσονται άγονοι.

Με δεδομένο ότι ήδη ο αριθμός των πλειστηριασμών που έχουν αναγγελθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με ημερομηνία διεξαγωγής έως τις 20 Φεβρουαρίου 2020 έχει φτάσει τις 15.625, οι πιέσεις προς τις τράπεζες να μην αγοράζουν οι ίδιες τα ακίνητα πλέον είναι μεγάλες αλλά και η λύση των κόκκινων δανείων επιβεβλημένη, ο προσανατολισμός όλων είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών ακόμα και εάν αυτό σημαίνει χαμηλότερες τιμές για τα ακίνητα που θα εκπλειστηριάζονται.

Συγκεκριμένα από το Σεπτέμβριο και μετά εάν ένας πλειστηριασμός κηρυχθεί άγονος, θα μπορεί να διατάσσεται εντός 40ήμερου η διεξαγωγή ενός νέου και αν και ο δεύτερος κηρυχθεί άγονος , τότε το αρμόδιο δικαστήριο μετά από σχετική αίτηση , θα μπορεί να διατάσει έναν ακόμα μέσα σε 8 εργάσιμες ημέρες με χαμηλότερη . Μέχρι σήμερα σχεδόν 1/3 από τα ακίνητα που έβγαιναν σε πλειστηριασμό ,κυρίως ακριβά ακίνητα που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αγοράζονταν από τις τράπεζες ώστε να τα πουλήσουν σε δεύτερο χρόνο μέσα από τις δικές τους ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Ωστόσο ένας μεγάλο αριθμός πλειστηριασμών κηρυσσόταν άγονος και σε αυτά πλέον θα στοχεύσουν κυρίως οι τράπεζες το επόμενο διάστημα. Η επίσπευση της επανεκκίνησης των άγονων πλειστηριασμών ελπίζουν τραπεζικά στελέχη ότι θα συμβάλει στην προσέλκυση αγοραστών καθώς μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον κυρίως για βιομηχανικά ή επιχειρηματικά ακίνητα . Άλλωστε οι τιμές οι οποίες διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα αποτελούσαν ανασταλτικό παράγοντα για υποψηφίους αγοραστές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By