Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Μπιλ Γκέιτς: Αγοράζει μερίδιο στη Heineken αν και δηλώνει ότι δεν είναι λάτρης της μπύρας

Οι επενδυτές πολλές φορές συνδέονται με τις επιλογές τους. Ο Γουόρεν Μπάφετ έχει αποτυπωθεί σε χιλιάδες φωτογραφίες να πίνει την αγαπημένη του cherry cola, με την εταιρεία Coca Cola να είναι μία από τις μεγαλύτερες συμμετοχές του.

Ο Μπιλ Γκέιτς σύμφωνα με το Reuters, αγόρασε πριν λίγες ημέρες το 3,76% του ολλανδικού κολοσσού ποτών Heineken Holdings, αν και στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι δεν είναι ανήκει στους «πραγματικούς πότες της μπύρας.

Σύμφωνα με την κατάθεση από την Αρχή Χρηματοοικονομικών Αγορών της Ολλανδίας, ο Γκέιτς προχώρησε στη συναλλαγή μόλις πριν λίγες ημέρες. Το βρετανικό πρακτορείο αναφέρει ότι ο Γκέιτς αγόρασε τις μετοχές από την μεξικάνικη εταιρεία ποτών FEMSA, η οποία πουλάει το μερίδιό της.

Η Heineken Holding κατέχει μερίδιο ελέγχου στη ζυθοποιία Heineken NV και ο Γκέιτς φέρεται να αγόρασε 0,8 εκατομμύρια μετοχές, αξίας 883 εκατομμυρίων ευρώ (939,87 εκατομμύρια δολάρια).

Ο ίδιος πάντως σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι δεν είναι «φαν» της μπύρας. Σε συνομιλία στο Reddit με χρήστες, είχε ερωτηθεί για το αν του αρέσει η μπύρα.

«Όταν καταλήγω να παίξω μπέιζμπολ, πίνω μία ελαφριά μπύρα, για να βλέπω πως συμπεριφέρονται αυτοί που πίνουν κανονική μπύρα. Συγγνώμη αν απογοητεύω τους πραγματικούς πότες μπύρας.

By