Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Μπιλ Γκέιτς: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος στόχος του για το 2022

Ο κόσμος είχε μία ευκαιρία να επενδύσει στα εργαλεία και τα συστήματα που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την πανδημία της Covid-19 και δεν την εκμεταλλευτήκαμε

Μεταξύ των μεγαλύτερων προβλημάτων που απασχολούν τον κόσμο αυτή τη στιγμή είναι αδιαμφισβήτητα η πανδημία και η επόμενη υγειονομική κρίση – αντίστοιχου βεληνεκούς με την Covid-19 – πρέπει να προληφθεί, τονίζει στο προσωπικό του blog ο Μπιλ Γκέιτς. Στην ανάρτησή του, ο Γκέιτς, ο οποίος δραστηριοποιείται και στον τομέα της υγείας μέσω φιλανθρωπιών, βάζει ως στόχο την αποτροπή επόμενων πανδημιών.

«Δεν θα αντέξουμε να επαναληφθεί η ταλαιπωρία των τελευταίων δύο ετών. Ο κόσμος είχε μία ευκαιρία να επενδύσει στα εργαλεία και τα συστήματα που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την πανδημία της Covid-19 και δεν την εκμεταλλευτήκαμε», σημειώνει.

Ο Γκέιτς άφησε να εννοηθεί ότι αυτό θα είναι το θέμα του επόμενού του βιβλίου, το οποίο θα δημοσιευθεί μέσα στο 2022. Στο μεταξύ, σημείωσε ο ίδιος, μία καλή αρχή θα ήταν οι επενδύσεις σε έρευνες και ανάπτυξη στον ιατρικό κλάδο. Ο ίδιος επεσήμανε ότι πολλά ερευνητικά πρότζεκτ, τα οποία αναβλήθηκαν ή καθυστέρησαν λόγω της Covid-19 θα μπορούσαν μέσω επενδύσεων να επανεκκινήσουν σύντομα και να επιταχυνθούν.

Ο ίδιος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι μερικά από τα επιτεύγματα του 2021 αποδεικνύουν ότι έχουμε πράγματι τη δυνατότητα να λήξουμε την πανδημία, αλλά και να αποτρέψουμε την επόμενη. Στα επιτεύγματα αυτά συμπεριλαμβάνονται κατά τον ίδιο και η μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή από κυβερνήσεις και ΜΚΟ, αλλά και η έγκριση του πρώτου εμβολίου κατά της ελονοσίας.

Ωστόσο, μεγάλο εμπόδιο στην πρόοδο αποτελεί για τον Γκέιτς η κλιμακούμενη δυσπιστία που επιδεικνύει ο κόσμος στους δημόσιους οργανισμούς. «Εάν ο κόσμος δεν σε εμπιστεύεται τότε δεν θα στηρίξουν μεγάλες νέες πρωτοβουλίες. Και όταν ανακύπτει μία μεγάλη κρίση, είναι λιγότερο πιθανό να ακολουθήσουν τις απαραίτητες οδηγίες για την εξισορρόπηση της κατάστασης», τονίζει.

«Τώρα είναι η ώρα να μάθουμε από τα λάθη μας και να κάνουμε βήματα προς αποτροπή αυτής της φριχτής εμπειρίας…», σημειώνει ο ίδιος. «Είμαι αισιόδοξος ότι θα δούμε μεγάλη υποστήριξη για προσπάθειες προετοιμασίας για πανδημίας και σχεδιάζω να αφιερώσω πολύ χρόνο υποστηρίζοντάς τις».

By