Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Μπογδάνος: Δεν υπάρχουν όπλα με ιδεολογική ασυλία

«Δεν υπάρχουν όπλα με ιδεολογική ασυλία» είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη συζήτηση της Ολομέλειας για το νομοσχέδιο που αφορά τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Ο βουλευτής υπενθύμισε δηλώσεις τόσο του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όσο και του Γιώργου Κυρίτση για τις μολότοφ και επεσήμανε, απαντώντας τους εμμέσως, πως η μολότοφ είναι φονικό όπλο.

Παράλληλα, τόνισε πως «δεν υπάρχουν όπλα με ιδεολογική ασυλία» και συνέχισε λέγοντας «ούτε κάποιοι που να είναι πιο ίσιοι από τους άλλους, ούτε μειονότητες με δικαιώματα σημαντικότερα από αυτά της πλειονότητας. Τέλος με τα παράλογα αυτονόητα ενός προοδευτικά μασκαρεμένου ολοκληρωτισμού».

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, όμως, αναφέρθηκε και στο βανδαλισμό ορθόδοξων εκκλησιών, αλλά και μνημείων άλλων θρησκειών, εγείροντας έτσι το ζήτημα αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων.

Ο βουλευτής της ΝΔ, κλείνοντας, αναφέρθηκε στην προεκλογική δέσμευση, που αποτελεί και προτεραιότητα της σημερινής κυβέρνησης, και δεν είναι άλλη από την αποκατάσταση της νομιμότητας και της τάξης.

«Κάποιοι αντιδρούν. Θέλουν να διατηρήσουν τις εξαιρέσεις τους: στα Εξάρχεια, στα πανεπιστήμια, στα υπόγεια εργαστήρια μολότωφ του Πολυτεχνείου, στις καταλήψεις. Θέλουν να μπορούν ατιμώρητοι να επικροτούν και να υποκινούν δολοφονικές, τρομοκρατικές ιδέες και πράξεις. Και βεβαίως, βρίσκουν τους γνωστούς, πάντα πρόθυμους ιδεολογικούς υποστηρικτές και συνοδοιπόρους.

Δεν θα τους περάσει. Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων τους απορρίπτει» είπε, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά. «Στο δικό μας βιβλίο, όλοι είναι ίσοι, χωρίς αστερίσκους» είπε, στο τέλος, ο βουλευτής που νωρίτερα είχε αναφέρει ότι «Κάποιοι βλέπουν την κατοχή και τη χρήση της μολότοφ σαν δημοκρατική τους κατάκτηση. Θυμίζουν τη φράση από τη «Φάρμα των Ζώων» του Οργουελ, που λέει πως «Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά κάποια είναι πιο ίσα απ´τα άλλα»».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By