Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

Μπολσονάρου: Η Βραζιλία χρεοκόπησε, δεν μπορώ να κάνω τίποτα

Yποβάθμισε ξανά τη σοβαρότητα του κορωνοϊού ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, Ζαΐχ Μπολσονάρου ο οποίος εμφανίστηκε άκρως προκλητικός καθώς αν και περισσότεροι από 162.000 άνθρωποι στη χώρα του έχουν χάσει τη ζωή τους εκείνος κάλεσε τους Βραζιλιάνους να σταματήσουν να είναι «μια χώρα π…δων».

Όπως είπε σε ομιλία του για τον τουρισμό από την έδρα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης: «Σήμερα συζητάμε μόνο για την πανδημία, πρέπει να σταματήσει αυτό.

Λυπάμαι για τους νεκρούς, λυπάμαι. Αλλά μια μέρα όλοι θα πεθάνουμε, όλος ο κόσμος εδώ θα πεθάνει. Δεν έχει νόημα να προσπαθούμε να ξεφύγουμε από αυτό, να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα. Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε μια χώρα π…δων. Πρέπει να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να πολεμήσουμε».

Κι όλα αυτά την ώρα που η Βραζιλία μετράει πάνω από 162.000 νεκρούς και περισσότερες από 5,6 εκατομμύρια μολύνσεις

Να σημειωθεί πως ο Ζαΐχ Μπολσονάρου είχε χαιρετίσει ως «νίκη» την αναστολή της συμμετοχής της χώρας του στις κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης του εμβολίου CoronaVac του κινεζικού εργαστηρίου Sinovac.

«Θάνατος, αναπηρία, ανωμαλίες… αυτό είναι το εμβόλιο που ο Ντόρια ήθελε να αναγκάσει όλους τους κατοίκους του Σάο Πάολο να κάνουν», κατήγγειλε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος μέσω της σελίδας του στο Facebook αναφερόμενος στον κυβερνήτη του Σάο Πάολο και πολιτικό του αντίπαλο Ζοάο Ντόρια.

«Ακόμη μια νίκη για τον Ζαΐχ Μπολσονάρου», πρόσθεσε, απαντώντας σε σχόλιο χρήστη που τον ρωτούσε αν η κυβέρνηση της Βραζιλίας θα δεχόταν να λάβει ή να παράξει τοπικά το εν λόγω εμβόλιο, αν αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By