Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Μπουτάρης: Ακραίος ο Άνθιμος, για ξύλο ο Σεραφείμ

Κριτική στους Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης Άνθιμο και Πειραιώς Σεραφείμ

mitropolitis anthimos mpoutaris

Κριτική στους Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης Άνθιμο και Πειραιώς Σεραφείμ άσκησε, χθες αργά το βράδυ, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή εκδήλωση που διοργάνωσε στις 14 Φεβρουαρίου η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και άλλα χριστιανικά σωματεία με θέμα: «Μένουμε Χριστιανοί, μένουμε Έλληνες».

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Γειτονιές σε Δράση» και πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Ελεάννα Ιωαννίδου, ζήτησε από το Σώμα να εκδοθεί ψήφισμα κατά της εκδήλωσης, ωστόσο ο κ. Μπουτάρης εμφανίστηκε αρνητικός, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο θα έριχνε «λάδι στη φωτιά, σε μια εποχή που τα πράγματα δεν είναι ήρεμα».

«Έχουμε ένα Μητροπολίτη, λίγο ακραίων αντιλήψεων. Εμένα με ενοχλεί, όταν πάω σε δοξολογία να ακούω τον εθνικό ύμνο. Αν δεν ξεχωρίσει η πολιτική με την εκκλησιαστική εξουσία θα έχουμε πάντα έναν Άνθιμο να μας δημιουργεί προβλήματα. Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ είναι για ξύλο. Τι να τον κάνεις;» είπε ο κ. Μπουτάρης.

Η εισήγηση για έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία με το κείμενο να αναφέρει -μεταξύ άλλων- πως «οι λόγοι μίσους και η στοχοποίηση των μεταναστών και των προσφύγων δεν συμβάλλουν στην αρμονική συνύπαρξή τους με τους κατοίκους και στην δημιουργική αντιμετώπιση του ζητήματος. Με το σκεπτικό αυτό, καλούμε τους πνευματικούς και θρησκευτικούς φορείς της πόλης να συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος κατανόησης και ανθρωπισμού«.

By