Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

Μπούγας στη ΓΑΔΑ: Η μη εμφάνιση “Σαράφη ” και “Κελέση” δεν θα κρύψει πιθανά εγκλήματα

“Όσοι επιχειρούν να υπονομεύσουν ή να παρεμποδίσουν το έργο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την αναζήτηση της αλήθειας, θα αποτύχουν”, δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής, Γιάννης Μπούγας, ο οποίος αποχώρησε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτης (19.02.2020) από τη ΓΑΔΑ, μαζί με τον εισηγητή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη.

“Η μη εμφάνιση των μαρτύρων όχι απλώς δεν αποδυναμώνει, αντίθετα ενισχύει τις ενδείξεις για τα εγκλήματα που διερευνούμε”, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, ο οποίος ενημέρωσε ότι και σήμερα (σ.σ. 19.02.2020) η αντιπροσωπεία της προανακριτικής βρέθηκε ενώπιον της άρνησης και της δεύτερης κλητευθείσας μάρτυρος να εξεταστεί ενώπιον τους.

“Αυτό συνέβη και χθες”, είπε και επισήμανε ότι η μόνη αρμόδια για την επικοινωνία με τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες (σ.σ. “Σαράφη” και “Κελέση”) είναι η Διεύθυνση Προστασίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Η επιτροπή απευθύνθηκε στον αρμόδιο υπάλληλο, αφού εξέδωσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής, και του ζήτησε, όπως και την Τρίτη (18.02.2020), την άμεση εκτέλεση του εντάλματος.

Η “Αικατερίνη Κελέση” αναζητήθηκε και δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός της. Το θέμα θα τεθεί την Πέμπτη (20.02.2020) στην συνεδρίαση που έχει προγραμματίσει η Ειδική Επιτροπή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By