Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Μύκονος: Άνοιξε το θρυλικό Sea Satin – Το δεύτερο επεισόδιο στη «μάχη των ανεμόμυλων» Nammos Vs Principote

Ήταν μια από τις πιο πολυσυζητημένες κόντρες του φετινού χειμώνα, καθώς δυο από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης στη Μύκονο, το Nammos και το Principote, αμφότερες στο στόχαστρο των αρχών για αυθαιρεσίες που εντοπίστηκαν στα καταστήματά τους, έδωσαν σκληρή μάχη για να αποκτήσουν το θρυλικό Sea Satin.

Ονομάστηκε η «μάχη των ανεμόμυλων» αφού η ψαροταβέρνα του Νίκου Γρυπάρη με τους μυθικούς τζίρους και τα γλέντια που άφησαν εποχή, χτίστηκε κάτω από τους Μύλους, στα νοτιοανατολικά της Χώρας, δίπλα στη θάλασσα, μεταξύ της γραφικής Αλευκάντρας και της συνοικίας του Νιοχωριού εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες με τους ολόλευκους επιβλητικούς όγκους τους στη σειρά, προσανατολισμένοι στο πέλαγος.

Τόσο το Sea Satin όσο και το άλλο θρυλικό μπαρ, το Caprice, δημιουργήθηκαν από τον δαιμόνιο Μυκονιάτη επιχειρηματία, Νίκο Γρυπάρη και τη σύζυγο του, Μέλπω Τσούκαλη. Όταν όμως το ζευγάρι χώρισε, ακολούθησε σκληρή δικαστική μάχη με την πρώην γυναίκα του Γρυπάρη να κερδίζει τους δυο τίτλους των παραπάνω μαγαζιών.

Φέτος τον χειμώνα, η Μέλπω Τσούκαλη, πούλησε στους συνιδιοκτήτες του Nammos, Ζαννή Φραντζέσκο και Σάμι Ιμπραήμ τους παραπάνω τίτλους και το ακίνητο των 150 τ.μ. που βρίσκεται πάνω στη θάλασσα, εκεί όπου πρωτοξεκίνησε να λειτουργεί το Sea Satin, πριν επεκταθεί και μετατραπεί σε ένα από τα καλύτερα και ακριβότερα ακίνητα – φιλέτα της Μυκόνου.

Το deal σφραγίστηκε κι ενώ ο Γρυπάρης παζάρευε με τους ιδιοκτήτες του Principote, αλλά και του Nammos το μεγαλύτερο κομμάτι του Sea Satin, εκείνο στο οποίο επικεντρώθηκαν οι αυτοψίες της Αρχαιολογίας.

Ο Γρυπάρης τελικά αποφάσισε να πουλήσει το μερίδιο του στο Principote όμως η πρώην σύζυγος του δεν άλλαξε απόφαση και έτσι το Sea Satin χωρίστηκε στη μέση. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας οι ιδιοκτήτες του Principote θα ανοίξουν τον δικό τους χώρο με άλλη επωνυμία αφού πρώτα λυθούν τα θέματα με την αρχαιολογία. Πηγές αναφέρουν ότι το deal για την αγορά του ακινήτου που κατέληξε στο Principote ανήλθε στο ποσό των 10 εκατ. Ευρώ, ίσως και κάτι παραπάνω.

Όπως ήταν αναμενόμενο η πώληση του μεγαλύτερου μέρους του ακινήτου στο Principote και οι τίτλοι των επιχειρήσεων Sea Satin και Caprice, καθώς και το παραθαλάσσιο κτίσμα των 150 τ.μ. στο Nammos, έδωσαν πολλή τροφή για συζήτηση για μυκονιάτικα στέκια, για το ποιος απ’ τους δυο θα καταφέρει να επιβληθεί στη λεγόμενη «μάχη των ανεμόμυλων».

Προς το παρόν οι άνθρωποι του Nammos, εκμεταλλευόμενοι τις περιπέτειες του Principote με την αρχαιολογία, κινήθηκαν γρήγορα και αθόρυβα, στήνοντας μέσα σε χρόνο μηδέν το νέο Sea Satin με λιγότερα μεν τραπέζια αλλά με την ίδια αυθεντική συνταγή, την καλή ελληνική κουζίνα και μουσικές που σε ταξιδεύουν.

Χθες το βράδυ οι νέοι ιδιοκτήτες του Sea Satin υποδέχθηκαν τους παράγοντες που κινούν τα νήματα του τουρισμού στη Μύκονο, από concierges μέχρι ξενοδόχους και στελέχη ταξιδιωτικών γραφείων σε μια πρώτη δοκιμαστική λειτουργία καθώς τα επίσημα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τις 16 Ιουνίου.

mononews.gr

By