Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Μύκονος: Ο ένας πάνω στον άλλο στα Ματογιάννια

Καταστάσεις προ πανδημίας θύμιζαν χθες βράδυ τα Ματογιάννια στην Μύκονο με τον κόσμο να κυκλοφορεί χωρίς να τηρείται το παραμικρό μέτρο ασφαλείας και χωρίς μάσκες σε ένα φουλ το συγχρωτισμού.

Η φωτογραφία αποτυπώνει χαρακτηριστικά τι συνέβαινε χθες βράδυ μέσα στη Χώρα της Μυκόνου και στον πιο εμπορικό δρόμο της, εκεί που δεκάδες άνθρωποι ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, με ένα ποτό στο χέρι.

Οι καταστηματάρχες που σέρβιραν ποτά εκτός μαγαζιού, δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε για τα άτομα που έβγαιναν και κάθονταν στο δρόμο, σε παρέες των τριών ή τεσσάρων ατόμων.

Άτομα που δεν φορούσαν μάσκες στριμώχθηκαν σε πεζοδρόμια και πεζούλες, ενώ παρατηρήθηκε το αδιαχώρητο, λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη της νέας σεζόν.

Μιας σεζόν που θα βρει περί τις τριάντα χιλιάδες εργαζόμενους ανθρώπους στο νησί, για τους επόμενους τέσσερις με πέντε μήνες, προσδοκώντας όλοι μια καλύτερη σεζόν.

Μέχρι χθες πάντως είχαν εμβολιαστεί 5.734 άτομα, εκ των οποίων τα 3.222 έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, ενώ 4.283 έχουν κάνει την πρώτη, σε έναν από τους πιο καυτούς τουριστικούς προορισμούς.

Επιχειρηματίας από τον χώρο των events που κατέβηκε στο νησί προ ημερών τρόμαξε, αφού κανείς πλην των εργαζομένων σε μπαρ και εστιατόρια, δεν φοράει μάσκα. Στην αποκλειστική φωτογραφία που δημοσιεύει το protothema.gr μόνο μια νεαρή ανάμεσα σε δεκάδες άτομα την φορούσε χθες το βράδυ στα Ματογιάννια, που έσφυζαν από κόσμο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By