Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Μύκονος: Σαρωτικοί έλεγχοι στα μαγαζιά – Κλιμάκιο Χρυσοχοΐδη στο νησί

Η εικόνα του ερμητικά κλειστού Queen, ενός από τα πιο διάσημα cocktail bars στα Ματογιάννια χθες το βράδυ, ήταν ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε να μην το ανοίξει καθόλου, φοβούμενος ότι όσο και αν προσπαθούσε να ελέγξει τον κόσμο που συνωστίζεται όρθιος γύρω από τα λιγοστά τραπέζια του, θα οδηγούσε σε σίγουρο πρόστιμο και κλείσιμο του μαγαζιού.

Οι σαρωτικοί έλεγχοι που ξεκίνησαν στο νησί ενισχύθηκαν και από ένα κλιμάκιο αστυνομικών που αφίχθη στην Μύκονο αθόρυβα, με εντολή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το οποίο έπιασε αμέσως δουλειά, ελέγχοντας πολύ γνωστά μαγαζιά.

Μόνο στο Alemagou κλιμάκια πήγαν τρεις φορές σε διαφορετικές ώρες αφού υπήρχε προγραμματισμένο πάρτι, το οποίο τελικά ακυρώθηκε.

Οι υπεύθυνοι προτίμησαν να μην ρισκάρουν παρά το γεγονός ότι είχαν πάρει όλα τα μέτρα ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός, έχοντας αραιώσει τα τραπέζια, ενώ έλεγχοι έγιναν τόσο στο Scorpios όσο και στο Principote στον Πάνορμο.

Το βράδυ στην Χώρα και με το Queen κλειστό το «Άρωμα» κατακλύστηκε από κόσμο που περίμενε για τραπέζι και αστυνομικοί πέρασαν δυο φορές για συστάσεις να αραιώσουν οι παρέες των ορθίων, ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός.

Οι υπεύθυνοι παρακαλούσαν ευγενικά τον κόσμο να κάνει μια βόλτα και να επιστρέψει αργότερα, προσπαθώντας να ελέγξουν την κατάσταση, ενώ το ίδιο συνέβαινε στο μικρό Guzel, λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη των νέων μέτρων.

Αυτών που δεν θα επιτρέπουν στα μαγαζιά να σερβίρουν όρθιους, ενώ όλοι οι πελάτες θα πρέπει να κάθονται στα τραπέζια τους, γεγονός που δημιουργεί πολλούς προβληματισμούς για το πως θα λειτουργήσουν επιχειρήσεις που είναι άρρηκτα δεμένες με την έννοια της έντονης διασκέδασης και των πάρτι.

Κατά γενική ομολογία το νησί «βράζει» και πολλοί επιχειρηματίες πιστεύουν ότι έχει στοχοποιηθεί, αφού και σε άλλα τουριστικά μέρη της χώρας λαμβάνουν χώρα τέτοιες σκηνές, χωρίς όμως να παίρνουν την ίδια έκταση στα media.

Την ίδια στιγμή VIP πελάτες έρχονται μεν αλλά δεν μένουν για πολύ, αφού με τα νέα μέτρα τα οποία αφορούν την χωρητικότητα θεωρούν ότι χάθηκε το fun που υπήρχε αγνοώντας πιθανότατα την νέα πραγματικότητα της πανδημίας.

Μέλη γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας από την Μέση Ανατολή με βάση το Λονδίνο, άλλαξε νωρίτερα τα εισιτήρια αναχώρησης της θεωρώντας ότι θα περάσει καλύτερα στο Σεν Τροπέ όπου ο ένας είναι πάνω στον άλλον, αφού οι Γάλλοι δείχνουν αδιαφορία στα μέτρα με τα γνωστά πλέον αποτελέσματα αύξησης των κρουσμάτων.

Σε μια σεζόν χαμένη οι επιχειρηματίες του νησιού, ειδικά αυτοί μέσα στην Χώρα με μικρά μαγαζιά,αναρωτιούνται πλέον πως θα λένε στον κόσμο που θα κάθεται σε κοινόχρηστους χώρους απέναντι από αυτά-σκάλες, πεζούλια- να φύγουν ώστε να μην παρατηρείται συγχρωτισμός.

Χθες τα ξημερώματα έξω από τα Astra και το Bomboniere η κατάσταση ήταν σαφώς πολύ καλύτερη από την Πέμπτη, όταν ήταν ο ένας πάνω στον άλλο χωρίς καμία απόσταση ασφαλείας αφού οι έλεγχοι των κλιμακίων είναι πλέον εντατικοί, σε ένα νησί που τα νεύρα είναι τεντωμένα και η ένταση δεδομένη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By