Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021

Μύκονος: Συγκινεί ο νεαρός που κάνει έκκληση για δουλειά – Η αγγελία που ήταν αδύνατον να περάσει απαρατήρητη

Τον δικό του Γολγοθά ζει καθημερινά ένας άνεργος από την Μυτιλήνη, ο οποίος ζητά δουλειά για να ζήσει.

Ο ίδιος ανέβασε αγγελία στο facebook, στην σελίδα “Μύκονος Αγγελίες” αναζητώντας απεγνωσμένα να βρει κάπου να εργαστεί. Μια αγγελία που είναι ενδεικτική της τραγικής κατάστασης και της απελπισίας στην οποία έχει περιέλθει.

Τρία χρόνια τώρα δεν έχει καταφέρει να βρει σταθερή εργασία προκειμένου να μπορέσει να συγκεντρώσει τα αναγκαία για τον ίδιο και τους γονείς του. Η μητέρα του είναι άρρωστη και έχει ανάγκη από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ ο πατέρας του, ο οποίος έχει περιπέσει σε κατάθλιψη μετά τον θάνατο του άλλου του γιου, βοηθάει όπως μπορεί κάνοντας μεροκάματα στις ελιές.

Το μόνο που θέλει είναι μια ευκαιρία, έστω και μακριά από την Λέσβο, όπου διαμένει, για να μπορέσει να εξασφαλίσει τα απαραίτητα και να καλύψει τα χρέη της οικογένειάς του. Δυστυχώς δεν είναι ο μοναδικός συνάνθρωπός μας που έχει βρεθεί σε αδιέξοδο, χωρίς δουλειά και εισόδημα.

Δέκα χρόνια μετά την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν χάσει την εργασία τους, ενώ η υγειονομική κρίση και τα απαραίτητα περιοριστικά μέτρα οδήγησαν ακόμα περισσότερο κόσμο στην ανεργία και την φτώχεια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By