Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Μύκονος: Τα Ματογιάννια της σιωπής και της ανασφάλειας – Το lockdown, οι αντιδράσεις και η επόμενη μέρα

Η Μύκονος σε καθεστώς lockdown με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό να κάνουν λόγο για ολική καταστροφή και τους ταξιδιώτες να εμφανίζονται φοβισμένοι και απελπισμένοι. Το ταξίδι τους, στο νησί των Ανέμων πήρε απρόβλεπτη τροπή…

Οι σκληρές αποφάσεις στη Μύκονο δημιουργούν ανησυχία σε επιχειρηματίες που φοβούνται ότι θα χαθεί το μεγάλο στοίχημα της φετινής σεζόν. Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί είναι κάτι παραπάνω από αρνητικό και αυτό αποτυπώνεται μέσα σε δηλώσεις και εικόνες. Η κίνηση στα καταστήματα έχει μειωθεί τις ώρες που είναι ανοιχτά και στο μυαλό όλων βρίσκονται μαύρες σκέψεις. Για το επόμενο διάστημα, μέχρι και το τέλος του φετινού καλοκαιριού.

Οι πληροφορίες που φτάνουν για ακυρώσεις είναι ένα από τα κεντρικά θέματα στις συζητήσεις παραγόντων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό. «Πάνω που η Μύκονος έδειχνε να βρίσκει τους βηματισμούς της, ήρθε το lockdown και μας έδωσε τη χαριστική βολή» έλεγαν ιδιοκτήτες καταστημάτων και ξενοδοχείων.

Στους έρημους μεταμεσονύκτιους δρόμους στα Ματογιάννια, τουρίστες που πλήρωσαν για να φτάσουν στο Κυκλαδίτικο νησί και πλέον δηλώνουν απογοητευμένοι. «Ήρθαμε για να διασκεδάσουμε και μάθαμε για τις απαγορεύσεις» είπαν στην κάμερα του Mega. Κάποιοι ψάχνουν τρόπο για να φύγουν. Άλλοι δηλώνουν φοβισμένοι και ρωτούν για τη διασπορά του κορονοϊού στο νησί. Τίποτα στη Μύκονο δεν είναι ίδιο.

Τις δικές τους αγωνίες έχουν και οι εργαζόμενοι. Φοβούνται ότι μια ενδεχόμενη «βουτιά» του τουρισμού θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα παρασύρουν και εκείνους. «Θα είναι μεγάλη καταστροφή. Όταν απασχολείς 9 και 10 άτομα θα αναγκαστείς να μειώσεις προσωπικό. Όταν σου επιβάλλουν ένα ωράριο να κλείσεις στη μια χωρίς μουσική καταλαβαίνεται πόσο άμεση θα είναι η πτώση τζίρου και από εκεί και πέρα πόσες ακυρώσεις θα επέλθουν».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By