Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Μυστήριο με εκρηκτικά σε κοινοτικό γραφείο στην Ηλεία

Κλιμάκιο πυροτεχνουργών του στρατού παρέλαβε τη μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών που βρέθηκαν κρυμμένες μέσα σε μια ντουλάπα, στο κοινοτικό γραφείο του χωριού Νεράιδα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, χωρίς κανείς να γνωρίζει πώς και από πότε βρέθηκαν εκεί!

Αυτοί που άνοιξαν την επίμαχη ντουλάπα, αντίκρισαν έκπληκτοι μια κούτα άγνωστης προέλευσης, μέσα στην οποία υπήρχαν 120 μασούρια αμμωνιοδυναμίτιδας, που είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό εκρηκτικό. Στο γραφείο έφτασαν αστυνομικοί του τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας, οι οποίοι απέκλεισαν τον χώρο ώσπου να φτάσουν οι ειδικοί που παρέλαβαν τα μασούρια με την εκρηκτική ύλη, τα οποία θα καταστραφούν.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρώην κοινοτάρχες υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχαν εκρηκτικά κατά την διάρκεια της θητείας τους και ίσως μεταφέρθηκαν όταν έπαψε να λειτουργεί το κοινοτικό γραφείο. Τέτοιου είδους υλικά χρησιμοποιούνται στην διάνοιξη δρόμων και η χρήση τους είχε αποβεί μοιραία το 1982 στην κοινότητα Νεράιδα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εποχής από την εφημερίδα «Πατρίς», η έκρηξη δυναμίτιδας από τον εργολάβο που έκανε διάνοιξη για μια αγροτική οδό εκσφενδόνισε σε μεγάλη απόσταση μια πέτρα, η οποία χτύπησε στο κεφάλι έναν 12χρονο μαθητή που έπαιζε αμέριμνος στο προαύλιο του σχολείου του με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία!

(Visited 1 times, 1 visits today)
By