Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μυστήριο στα Εξάρχεια: Στη ΜΚΟ πήραν τη σορό του νεκρού βρέφους και την έβαλαν στο ψυγείο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για το νεκρό βρέφος, που εντοπίστηκε, σε αγωγό αποχέτευσης στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη σορό του βρέφους παρέλαβε κλιμάκιο της
υποδιεύθυνσης Ασφάλειας. Πλέον, αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση, η οποία θα δώσει απαντήσεις σχετικά με το πόσες ημέρες πριν είχε γίνει η αποβολή του εμβρύου.

Οι αρχές επιχειρούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης, λαμβάνοντας καταθέσεις από το προσωπικό της δομή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχαν έγκυες που ζήτησαν βοήθεια τα τελευταία 24ωρα. Οι αστυνομικοί θα αναζητήσουν, επίσης, καταστάσεις με τα πρόσωπα που έχουν επισκεφτεί το χώρο. Αλλά και καταστάσεις από το κτίριο γειτονικής δομής καθώς ενδεχομένως τα αποχετευτικά συστήματα των δύο κτιρίων να συνδέονται.

Πώς αποκαλύφθηκε το μακάβριο εύρημα
Το βρέφος εντοπίστηκε από υπάλληλο εταιρείας αποφράξεων το μεσημέρι της Δευτέρας στο δίκτυο αποχέτευσης του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».

Ο υπάλληλος ενημέρωσε για το μακάβριο εύρημά του τους υπεύθυνους της ΜΚΟ, οι οποίοι του είπαν ότι θα τοποθετήσουν τη σορό σε ένα κουτί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γιατρός, όταν της παρέδωσε ο υδραυλικός τη σορό του βρέφους, την τοποθέτησε σε ένα ψυγείο και θα ενημέρωνε το πρωί τον ιατροδικαστή, γεγονός που γεννά ερωτήματα.

Ο υπάλληλος της εταιρείας αποφράξεων ωστόσο ενημέρωσε χθες το απόγευμα στις 6:30 την αστυνομία και εκκίνησε η διαδικασία έρευνας. Ο υπάλληλος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχε και φωτογραφίες που επιβεβαίωναν τους ισχυρισμούς του.

Μιλώντας στο iefimerida η ιδιοκτήτρια της εταιρείας αποφράξεων, κυρία Μαμάη, ανέφερε ως προς αυτό: «Το έμβρυο το παρέλαβαν οι »Γιατροί». Μετά από κάποιες ώρες τηλεφώνησα προκειμένου να ενημερωθώ από την υπεύθυνη για τις ενέργειες που έχουν γίνει. Μετά την επικοινωνία μας πήγαμε απευθείας στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων και τους ενημερώσαμε για όλα όσα συνέβησαν το μεσημέρι. Το σοκ ήταν μεγάλο», αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Μαμάη.

Τι λένε οι Γιατροί χωρίς Σύνορα

Από την πλευρά τους, πηγές της ΜΚΟ επιβεβαιώνουν το περιστατικό και όπως αναφέρουν συνεργάζονται με τις αρχές.

«Το περιστατικό επιβεβαιώνεται. Είμαστε σε πλήρη συνεργασία με τις αρχές. Έγινε σε χώρο πολύ κοντά στο κέντρο ημέρας που έχουμε στην Σόλωνος. Είναι ένα πολύ λεπτό περιστατικό και το παρακολουθούμε στενά σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία», ανέφεραν πηγές από τη ΜΚΟ.

Τα σενάρια για το νεκρό έμβρυο

Το πιθανότερο σενάριο που εξετάζεται από την πρώτη στιγμή από τις Αρχές είναι κάποια έγκυος να απέβαλε και ακολούθως να πέταξε το μωρό στην τουαλέτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida εξετάζεται και το σενάριο η σορός του βρέφους να βρέθηκε εκεί ύστερα από έκτρωση.

By