Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

MYTILINEOS: Ψήφος εμπιστοσύνης από τους διεθνείς επενδυτές -Επιτυχημένη έκδοση του ευρωομόλογου

Συνεχίζει την ανοδική πορεία της η MYTILINEOS και κατακτά και τις κορυφές του εξωτερικού, μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη έκδοση του ευρωομόλογου 500 εκ. ευρώ.

Με ένα ιδιαίτερα χαμηλό επιτόκιο, στο 2,5%, η εταιρεία αξιοποιεί στο έπακρο τη δυναμική των διεθνών αγορών, σημειώνοντας μάλιστα επιδόσεις μοναδικές για ελληνική εταιρεία στην πρώτη της έκδοση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περισσότερο από 35% ήταν το ποσοστό των ξένων επενδυτών που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη MYTILINEOS. Οι προσφορές, ανήλθαν στα 1,919 δισ. ευρώ, δηλαδή περίπου 4 φορές υπερκάλυψη του αρχικού ποσού.

Η έκδοση είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία, σύμφωνα με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ομώνυμης εταιρείας, που συμπλήρωσε ότι «ως μία διεθνής βιομηχανική Εταιρεία, καλωσορίζουμε τους επενδυτές που δραστηριοποιούνται στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές και προσβλέπουμε να συνεχίσουμε να ανταποδίδουμε αξία, μέσω μίας πορείας βιώσιμης ανάπτυξης».

Η MYTILINEOS κατάφερε κατά τη διάρκεια όλης της προηγούμενης εβδομάδας, να πείσει τους ξένους επενδυτές για την πορεία της εταιρίας. Τα στελέχη της μάλιστα επαινέθηκαν για τα επιτεύγματα της εταιρείας, ιδιαίτερα στο αντίξοο περιβάλλον της ελληνικής κρίσης.

Οι ομολογίες οι οποίες θα διαπραγματεύονται στην αγορά του Λουξεμβούργου. Όπως επεσήμανε η Fitch σε πρόσφατο report, με το οποίο αξιολόγησε τη MYTILINEOS με ΒΒ, πάνω δηλαδή και από την αξιολόγηση της χώρας, η MYTILINEOS υποστηρίζεται από το διαφοροποιημένο επιχειρηματικό προφίλ, το επιχειρηματικό μοντέλο, τις χαμηλού κόστους μεταλλουργικές δραστηριότητες καθώς και από την ισχυρή και συνεχώς ενισχυόμενη θέση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που προσφέρει ένα «μαξιλάρι» έναντι της μεταβλητότητας των ταμειακών ροών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By