Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Μυτιλήνη: Ελεύθερη η 26χρονη πρόσφυγας που αυτοπυρπολήθηκε στο Καρά Τεπέ

Αντιμέτωπη με την κατηγορία για εμπρησμό από πρόθεση βρίσκεται η 26χρονη Αφγανή πρόσφυγας που επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί την Κυριακή στην προσωρινή δομή του Καρά Τεπέ, στη Μυτιλήνη, όταν έμαθε ότι αναβλήθηκε η μετεγκατάστασή της στη Γερμανία.

Σήμερα, Παρασκευή, αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα και με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η 26χρονη γυναίκα είναι έγκυος στον όγδοο μήνα της κύησης και μητέρα άλλων δυο μικρών παιδιών.

Η αναγνωρισμένη πρόσφυγας, επρόκειτο να αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη με την οικογένεια της την προπερασμένη Τετάρτη με προορισμό τη Γερμανία. Της έγινε όμως γνωστό, την τελευταία στιγμή, ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης της.

Το πρωί της περασμένης Κυριακής έβγαλε τα παιδιά της από τη σκηνή και αυτοπυρπολήθηκε διαμαρτυρόμενη. Μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου νοσηλευόταν μέχρι και σήμερα, φρουρούμενη.

Εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. μιλώντας για το θέμα στους New York Times είπε πως «παρόλο που η αντιμετώπισή της δείχνει σκληρή, οι ενέργειές της δεν θα μπορούσαν να μείνουν ατιμώρητες διότι τα περιστατικά εμπρησμού είναι πολλά και θέτουν σε κίνδυνο άλλους διαμένοντες».

«Ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί. Ένα μήνυμα πρέπει να σταλεί. Αυτό θα μπορούσε να είχε προκαλέσει μία μεγαλύτερη φωτιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Διονύσης Χρονόπουλος, στους ΝΥΤ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By