Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Nέα άρση ασυλίας για τον βουλευτή της Χ.Α. Αρτέμη Ματθαιόπουλο

Ταυτόχρονα αποφασίστηκε να μην αρθεί η ασυλία του Άδωνι Γεωργιάδη

boulh

Και νέα άρση ασυλίας για τον χρυσαυγίτη βουλευτή Αρτέμη Ματθαιόπουλου, αυτή τη φορά για υπόθεση ληστείας, αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής.

Στην ψηφοφορία που έγινε 198 βουλευτές είπαν «ναι» στην άρση της ασυλίας του, 4 «όχι» και ένας δήλωσε «παρών». Στην τοποθέτησή του ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος υποστήριξε ότι ο άνθρωπος που τον κατηγορεί «έχει καταδικαστεί για ψευδορκία και με ψέματα έχω κατηγορηθεί ως ληστής». Κατήγγειλε τη διαδικασία και αποχώρησε μαζί με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής από την ολομέλεια.

Την ίδια ώρα, αποφασίστηκε να μην αρθεί η ασυλία του Άδωνι Γεωργιάδη, του Βασίλη Καπερνάρου, της Λιάνας Κανέλλη και του προφυλακισμένου, πρώην χρυσαυγίτη Στάθη Μπούκουρα.

Η άρση της ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη ζητήθηκε για «δήλωση ψευδών στοιχείων στην επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής και μη καταβολή του αναλογούντος φόρου μεταβιβάσεως για αγορασθέν ακίνητο επί του οποίου έχουν τελεσθεί αυθαίρετες κατασκευές». Η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας ήταν αρνητική, ενώ και η ολομέλεια με 179 κατά, έναντι 13 υπέρ, 7 παρών και 4 λευκά, αποφάσισε να μην αρθεί η ασυλία του. Ο ίδιος ανέφερε πως οι κατηγορίες προέρχονται από έναν κύριο που ήθελε να κατέβει ανεξάρτητος περιφερειάρχης Αττικής -άγνωστος στον ίδιο- που τον κατηγόρησε για κάτι που είναι γραμμένο στο «πόθεν έσχες» του.

Η Βουλή με 189 «όχι», έναντι 9 «ναι» και 5 «παρών» δεν ήρε την ασυλία του ανεξάρτητου βουλευτή Βασίλη Καπερνάρου που κατηγορείται για «απάτη ενώπιον του δικαστηρίου κατά συναυτουργία με συνολικό όφελος και αντίστοιχα ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 120.000 ευρώ», ενώ αρνητική ήταν και η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Με 197 «όχι», 3 «ναι», 2 «παρών» και 1 «λευκό» απερρίφθη το αίτημα για άρση ασυλίας της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη για συκοφαντική δυσφήμηση, ενώ δεν ήρθη η ασυλία με 179 ψήφους κατά, 19 υπέρ και 5 παρών, του Στάθη Μπούκουρα που κατηγορήθηκε για παράβαση του ΚΟΚ (άρθρου 34 παρ. 12Α του Ν 2696/1999, σε συνδυασμό προς το άρθρο 292 παρ. 1 του Π.Κ).

By