Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Nιγηρία: Yπό ομηρία 85 μαθήτριες

Η μαζική απαγωγή τη Δευτέρα μαθητριών ηλικίας 15 με 18 ετών από τη Μπόκο Χαράμ, η οποία μάχεται για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου ισλαμικού κράτους στη βόρεια Νιγηρία, έχει προκαλέσει σοκ στην κοινωνία της χώρας

nigeria-flag

Η νιγηριανή ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ εξακολουθεί να κρατά 85 κορίτσια τα οποία απήγαγε αυτή την εβδομάδα από ένα λύκειο θηλέων στην πολιτεία Μπόρνο, ενώ 44 έχουν καταφέρει να δραπετεύσουν, όπως ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση σήμερα.

Η μαζική απαγωγή τη Δευτέρα μαθητριών ηλικίας 15 με 18 ετών από τη Μπόκο Χαράμ, η οποία μάχεται για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου ισλαμικού κράτους στη βόρεια Νιγηρία, έχει προκαλέσει σοκ στην κοινωνία της χώρας.

Παράλληλα απέδειξε πόσο ανίσχυρος είναι ο στρατός της Νιγηρίας να προστατεύσει τους πολίτες, παρά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ισχύει εδώ και ένα χρόνο σε τρεις πολιτείες βόρειο τμήμα της χώρας και τις προσπάθειες να εκδιωχθούν οι ισλαμιστές αντάρτες.

Ο Ινούα Κούμπο επίτροπος Παιδείας της πολιτείας Μπόρνο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι 16 μαθήτριες γλίτωσαν την απαγωγή τη νύχτα της επίθεσης και επέστρεψαν σπίτια τους, ενώ ακόμη 28 κατάφεραν να δραπετεύσουν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By