Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Ν.Δ: Ο Τσακαλώτος, παραδέχθηκε μέτρα διαρκούς λιτότητας

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ στην τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, αναφορικά με τις αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup.

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε την ύπαρξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων για πολλά χρόνια μετά το 2018. Άρα, πρόσθετα μέτρα διαρκούς λιτότητας» σχολιάζουν συγκεκριμένα πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να προσθέσουν:

1. Στις 23 Ιουνίου στο συνέδριο του Economist ο κ. Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είναι απολύτως αδιανόητο να διατηρηθούν πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μετά το 2018, αν δεν θέλουμε να πλήξουμε την ελληνική οικονομία και αν δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες διαρκούς και μακροχρόνιας στασιμότητας. Άρα, η κυβέρνηση δημιουργεί συνθήκες διαρκούς και μακροχρόνιας στασιμότητας.

2. Ο κ. Τσακαλώτος «άδειασε» το Μεγαρο Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας όσους έλεγαν για διάσταση μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών. Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει συμφωνία, λέγοντας ότι «δεν ξέρω πού θα κάτσει η διαπραγμάτευση».

3. Οι νέες μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου φέρουν την σφραγίδα Τσίπρα – Καμμένου. Οι συνταξιούχοι, οι ασθενέστεροι και όλοι οι Έλληνες βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης.

4. Ο κ. Τσακαλώτος σήμερα μίλησε με δημιουργική ασάφεια, θυμίζοντας τον προκάτοχό του, κ. Βαρουφάκη. Δεν έχουν αλλάξει, δεν έχουν μάθει. Σπρώχνουν το τενεκεδάκι παρακάτω, ενώ η πραγματική οικονομία βουλιάζει και η αβεβαιότητα εξαπλώνεται, επιβεβαιώνοντας ότι χάθηκαν δύο έτη από την ελληνική οικονομία

5. Η κυβέρνηση ευθύνεται για τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο των αξιολογήσεων

6. Η κυβέρνηση δεν βάζει τέλος στην λιτότητα. Την επεκτείνει και την διευρύνει.

7. Συμπέρασμα: υποχωρήσεις, διαπραγματευτικές ήττες και ψέματα είναι το τρίπτυχο της κυβερνητικής αποτυχίας

(Visited 1 times, 1 visits today)
By