Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Ν.Δένδιας: «Ο Βαρουφάκης απομονώνει τη χώρα με τον ιδιόμορφο τρόπο διαπραγμάτευσής του»

«Πρέπει να υπάρξει αποκλιμάκωση» ανέφερε ο βουλευτής της Ν.Δ.

dendias-kokkinaB

Σκληρή κριτική στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, άσκησε ο Νίκος Δένδιας, κάνοντας λόγο για κίνδυνο απομόνωσης της χώρας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Δένδιας εξέφρασε το φόβο του ότι με τη στάση και τη διαπραγμάτευση, η οποία γίνεται, «κινδυνεύουμε να απομονωθούμε». Και πρόσθεσε: «Πρέπει να υπάρξει αποκλιμάκωση. Ο υπουργός Οικονομικών με αυτό τον ιδιόρρυθμο τρόπο διαπραγμάτευσης, τον οποίο έχει καθιερώσει, μας απομονώνει στην Ευρώπη. Εγώ έχω δει έναν Έλληνα υπουργό Οικονομικών ο οποίος με έναν ιδιόρρυθμο τρόπο μπαίνει μέσα στο συμβούλιο υπουργών και αρχίζει και τους κάνει μάθημα, τους κάνει διάλεξη, σε ανθρώπους που είναι υπουργοί πλουσιότερων, αλλά και φτωχότερων χωρών, που μας έχουν δανείσει λεφτά. Δεν είναι αυτός ο τρόπος να διαπραγματευτείς. Να λες όχι και να είσαι σοβαρός. Να υποδεικνύεις τη διέξοδο, να δημιουργείς συμμαχίες και να προστατεύεις την πατρίδα σου. Κινδυνεύουμε να απομονωθούμε και στο τέλος να οδηγηθούμε σε ατύχημα από αβελτερία».

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι το email Βαρουφάκη και το email Χαρδουβέλη δεν έχουν και τόση διαφορά, ενώ προειδοποίησε ότι οι πληροφορίες που έχει, αναφέρουν ότι τα δημόσια οικονομικά αντέχουν μέχρι τις πρώτες 10 μέρες του Απριλίου. «Ελπίζω αυτά που μου λενε να μην είναι ακριβή», σημείωσε. Ο βουλευτής της ΝΔ είπε, επίσης για τον κ. Βαρουφάκη ότι «έχει καταφέρει να δημιουργήσει μέτωπο εναντίον της χώρας που πρέπει να αποκλιμακωθεί γρήγορα». Παράλληλα, όσον αφορά τα εσωκομματικά της ΝΔ, ο κ. Δένδιας διευκρίνισε πως είπε τις απόψεις του πολύ καθαρά. «Έχω πολύ ήσυχη τη συνείδησή μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By