Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, 2022

Ν. Φούντα: «Θα επιμείνω στο «παρών»»

«Να υπάρξει διάλογος, συναίνεση και λογική»

nikifounta

«Θα επιμείνω στο «παρών»», δήλωσε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκη Φούντα, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, εν όψει της αυριανής δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Θα αναμένω, όπως έλεγα όλον αυτόν τον καιρό, ο πρωθυπουργός να απευθύνει το τεράστιο βήμα προς όλα τα κόμματα και όχι μόνο προς τους ανεξάρτητους βουλευτές, για να κάνει σειρά συζητήσεων και όλοι να κληθούν να λογοδοτήσουν σε σχέση με το αν σκέπτονται το εθνικό ή το κομματικό συμφέρον, από το οποίο πρέπει να ξεφύγουμε», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο αλλαγής υποψήφιου στην τρίτη ψηφοφορία, η κ. Φούντα απάντησε πως το πρόβλημα δεν είναι το πρόσωπο, αλλά η ουσία. «Και να αλλάξει, δηλαδή, το πρόσωπο, αν δεν αλλάξουν πράγματα στο πλαίσιο της συνεννόησης και συμπαράταξης έστω μεταξύ κάποιων κομμάτων ή κάποιας σύνθεσης μέσα στη Βουλή, θεωρώ ότι δεν υπάρχει η απαραίτητη νομιμοποίηση για να γίνει η μεγάλη διαπραγμάτευση που πρέπει να γίνει», εξήγησε.

Όπως είπε, χρειάζεται η χώρα να αποκτήσει διαπραγματευτική ισχύ. «Δεν γίνεται να προχωράμε καθένας σηκώνοντας το δικό του μπαϊράκι. Πρέπει, κάποια στιγμή να μπουν τα κόμματα στην άκρη, να υπάρξει διάλογος, συναίνεση και λογική και από την επόμενη μέρα πάμε σε εκλογές, για να αποφασίσει ο λαός ποιος πρέπει να κυβερνήσει», κατέληξε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By