Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Ν. Παππάς: Οποιοσδήποτε διαγωνισμός πλέον θα γίνει από το ΕΣΡ

«Και άδειες θα δοθούν και τίμημα θα υπάρξει», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τις τροπολογίες που αφορούν το ΕΣΡ και τον αριθμό των αδειών, τονίζοντας ότι το τίμημα των 255 εκατ. ευρώ αποδεικνύει ότι υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια και αποτελεί ένα «δεδικασμένο». Παράλληλα ξεκαθάρισε πως οποιοσδήποτε διαγωνισμός πλέον θα γίνει από το ΕΣΡ.

«Οι τόνοι να είναι συγκρατημένοι γιατί υπάρχει ένα μακρύ βεβαρημένο παρελθόν μη εφαρμογής αποφάσεων του ΣτΕ», ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενώ ο πρ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για «βαθιά θεσμική ήττα».

Τον πρ. πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος: «όταν άκουσα τον Βενιζέλο να μιλά για πολυφωνία στα ΜΜΕ μου ήρθε στο νου η ατάκα του Μαχάτμα Γκάντι την δεκαετία του 1930 όταν τον ρώτησαν πως αισθάνεται για τον δυτικό πολιτισμό και απάντησε ότι «θα ήταν μία πολύ καλή ιδέα να υπάρχει». Το ίδιο αισθάνομαι για την πολυφωνία στα ΜΜΕ, πολύ την ακούμε, λίγο την βλέπουμε», είπε.

«Δεν χρειάζονται μεγαλοστομίες. Αλλά αυτογνωσία που θα οδηγήσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις για να κάνουν το τελευταίο μεγάλο βήμα: την συγκρότηση του ΕΣΡ για να κάνει τον διαγωνισμό», υπογράμμισε ο Ν. Παππάς και τόνισε ότι «υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια που θα έπρεπε να καταβάλλονται και τα προηγούμενα χρόνια. υπάρχει ένα δεδικασμένο, ένα τίμημα, τα 255 εκατ. ευρώ και θα πρέπει να συζητήσουμε όλοι πως θα εισπραχθεί το τίμημα, αλλιώς θα είμαστε όλοι υπόλογοι. Είμαστε αποφασισμένοι. Και άδειες θα δοθούν και τίμημα θα υπάρξει».

(Visited 1 times, 1 visits today)