Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Ν.Παππάς: Στόχος η διεύρυνση της στήριξης προς την κυβέρνηση

Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται από την συμφωνία και το πρόγραμμά μας» τονίζει ο υπουργός Επικρατείας

papas

Η διεύρυνση της στήριξης της κυβέρνησης αποτελεί διαρκή στόχο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει μιλώντας στα Νέα Σαββατοκύριακο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μετά τις φωτιές που άναψε στο Μαξίμου η περιπέτεια με τον Δημήτρη Καμμένο λίγες μόλις ώρες μετά την ορκωμοσία του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.

Εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Παππάς δείχνει προς την κατεύθυνση της Χαριλάου Τρικούπη, υπαινισσόμενος ωστόσο ότι και το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να οριοθετήσει τις σχέσεις του με τη νεοφιλελεύθερη Δεξιά. «Αν αυτό συμβεί θα είναι ένα καλό σήμα» επισημαίνει.«Η Αριστερά στο παρελθόν είχε περιορισμένη επιρροή και όρια. Αυτά τα όρια τα ξεπεράσαμε με τρόπο εντυπωσιακά. Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα της Αριστεράς είναι ο πυλώνας της δημοκρατικής παράταξης. Διεκδικούμε να πείθουμε και τον λαό και άλλα κόμματα ότι το πρόγραμμά μας είναι αυτό που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Η Φώφη Γεννηματά προσπαθεί να βάλει το δικό της στίγμα στην πορεία του ΠΑΣΟΚ. Μένει να ξεκαθαριστεί αν θέλει να οριοθετηθεί από την τακτική των τελευταίων ετών της ταύτισης με την ακραία νεοφιλελεύθερη Δεξιά. Ανα αυτό συμβεί θα είναι ένα πολύ καλό σήμα»

Το άνοιγμα του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ προς τον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας είναι κάτι περισσότερο από εμφανές. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο Νίκος Παππάς δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πυλώνας της δημοκρατικής παράταξης. Εξού και οι κινήσεις προσέγγισης των ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών, με την παραδοχή εκ μέρους του υπουργού πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επηρεάζει τους όμορους πολιτικούς χώρους, και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ο Νίκος Παππάς δεν ανησυχεί για την κυβερνητική πλειοψηφία, αφήνει να εννοηθεί ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της τετραετίας και υπενθυμίζει ότι άπαντες στον ΣΥΡΙΖΑ, επομένως και όσοι ανήκουν στους 53, δεσμεύονται και από τη συμφωνία και από το πρόγραμμα του κόμματος. «Όλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται από την συμφωνία και το πρόγραμμά μας. Το κυβερνητικό μέτωπο θα είναι αραγές και διευρυμένο»