Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

ΝΑΤΟ για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα κουβαλά βαρύ φορτίο, μας αφορά όλους

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε το ΝΑΤΟ σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα.

Εν μέσω τουρκικής προπαγάνδας και προώθησης μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε, όπως έχει πράξει και η ΕΕ, την στήριξή του στην Ελλάδα επισημαίνοντας ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση.

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια σκληρή πραγματικότητα» δήλωσε συγκεκριμένα ο γγ του ΝΑΤΟ, ο οποίος μίλησε από την Κροατία – όπου πραγματοποιει επίσκεψη – για την ανάγκη εξέρευσης πολιτικής λύσης στο συριακό.

«Η Ελλάδα κουβαλά βαρύ φορτίο. Οι προκλήσεις στο μεταναστευτικό, είναι κοινές προκλήσεις που απαιτούν κοινές λύσες», διεμήνυσε ο Στόλτενμπεργκ.

Κομισιόν για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με μια έκτακτη κατάσταση

Την απόλυτη στηριξή της στην Ελλάδα υπογραμμίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Η «προστασία των συνόρων» της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να γίνεται «με πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων», υπενθύμισε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων “Ιλβα Γιόχανσον, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με μια «έκτακτη» κατάσταση.

Η “Ιλβα Γιόχανσον ερωτήθηκε για τις επικρίσεις μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που αφορούν τα αυστηρά μέτρα που έλαβε η Αθήνα στα σύνορα απέναντι στις ροές χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By